Αλεξανδρούπολη: Διεκόπη για αύριο η δίκη για τον βιασμό του πεντάχρονου σε νηπιαγωγείο

Ένταση στο Δικαστήριο, με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος να ζητά την εξαίρεση της προέδρου 

Για αύριο, Τρίτη, διεκόπη η δίκη των νηπιαγωγών και των γονέων των πεντάχρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την καταγγελία του ανηλίκου για βιασμό, μέσα στο νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο νηπιαγωγοί είναι της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, με την αυτόφωρη διαδικασία, ξεκίνησε για να... διακοπεί για αύριο, μέσα σε κλίμα έντασης. Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, αρχικά υπέβαλε αίτημα αναβολής, καθώς είχε ανειλημμένη ανάκριση στη Θεσσαλονίκη, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Επιπλέον, παρόλο που είχε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, δεν είχε λάβει γνώση της δικογραφίας, οπότε υπέβαλε νέο αίτημα προς αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Παρότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της κ. Ανάσογλου, η πρόεδρος αποφάσισε να απορριφθεί και η υπόθεση να εκδικαστεί σήμερα. Παράλληλα, αίτημα αναβολής κατέθεσαν και δικηγόροι της υπεράσπισης διότι αφενός δεν έχει προσκομιστεί η ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε στο παιδί και αφετέρου γιατί δεν είχαν χρόνο να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους αφού δεν έλαβαν γνώση της δικογραφίας.

Μετά από την απόρριψη των παραπάνω αιτημάτων και της έντασης που προκλήθηκε, η κα. Ανάσογλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, για λόγους σοβαρής ανασφάλειας δικαίου και προκατάληψη στο πρόσωπο τους και το πρόσωπό της δικηγόρου που διόρισε η οικογένεια του ανηλίκου.

Η υπόθεση τελικά αποφασίστηκε να διακοπεί για αύριο που αναμένεται να αποφασιστεί αν το αίτημα εξαίρεσης γίνει δεκτό ή όχι.

Σε δήλωσή της στο protothema.gr, μετά το τέλος της σημερινής διαδικασίας, η κα. Ανάσογλου ανέφερε: «Το δικαστήριο είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη. Δεν αρμόζει σε κανέναν Δικαστικό Λειτουργό να προκαλεί στον πολίτη ανασφάλεια δικαίου και να μην αφουγκράζεται τα αιτήματα του. Όπως ζητάμε αυστηροποίηση ποινών, έτσι ζητάμε πλέον και περισσότερη επίκριση και τιμωρίες στους δικαστές, καθώς, πλέον, θα έχουμε αγωγές για κακοδικία».


Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr