Κύπρος: Βίντεο και φωτογραφίες από τη σύλληψη και την ανάκριση του δραπέτη ισοβίτη

Ο 42χρονος ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους συνελήφθη χθες στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού - Τον είχε αντιληφθεί ιδιοκτήτης περιπτέρου ο οποίος τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες και κάλεσε την αστυνομία

Σε κελί απομόνωσης στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία επέστρεψε ο 42χρονος ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους ο οποίος συνελήφθη χθες στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού. Ο Θεοφάνους είχε αποδράσει κατά τη διάρκεια ολιγόωρης άδειας που του είχε παραχωρηθεί για να επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο χωριό Χολέτρια της Πάφου. Τον φρουρούσαν τέσσερις δεσμοφύλακες και τρεις αστυνομικοί και στην κυριολεξία έφυγε μέσα από τα χέρια τους.

Μετά την απόδραση η αστυνομία άρχισε την αναζήτησή του, υποστηρίζοντας ότι ήταν οπλισμένος και το σχέδιο του ήταν να διαφύγει στα κατεχόμενα και από εκεί, μέσω Κωνσταντινούπολης, στην Κολομβία, όπου τον περίμενε μια γυναίκα που είχε γνωρίσει στη Φυλακή και καταγόταν από τη Λατινική Αμερική.

Τελικώς η Αστυνομία έπεσε σε όλα έξω καθώς ο δραπέτης εντοπίστηκε στην τουριστική περιοχή Λεμεσού με σορτσάκι και πετσέτα θαλάσσης στον ώμο, πηγαίνοντας για κολύμπι στην παραλία μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης.



Τον αντιλήφθηκε ιδιοκτήτης περιπτέρου ο οποίος τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες και κάλεσε την αστυνομία.

Ο Θεοφάνους όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου και συνελήφθη. Δεν έφερε καμία αντίσταση και δεν οπλοφορούσε.



Η ιστοσελίδα Cyprus Times αποκάλυψε βίντεο από την στιγμή της σύλληψής του αλλά και φωτογραφία από την ανάκρισή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Ο Θεοφάνους είχε συνεννοηθεί με κάποιους Σύρους που τους είχε γνωρίσει στη Φυλακή για να τον βοηθήσουν στη διαφυγή του. Το σχέδιο δεν πήγε καλά καθώς οι Σύροι τον εγκατέλειψαν και έτσι έμεινε μόνος του στη Λεμεσό χωρίς να έχει σχέδιο για το τι θα έκανε.

Ο Θεοφάνους εκτίει ποινή ισοβίων δεσμών για τη δολοφονία της 23χρονης εγκύου συντρόφου του από τη Μολδαβία και της τρίχρονης κόρης της το 2011.

Θεωρείται ένας από τους πλεόν σκληρούς εγκληματίες που κρατούνται στις φυλακές και έγινε γνωστός με το παρατσούκλι «κομμωτής» καθώς διατηρούσε στο παρελθόν κομμωτήριο στη Πάφο.

Η σύντομη απόδραση του οδήγησε σε «αποκεφαλισμό» της ηγεσίας της Κυπριακής Αστυνομίας και του Τμήματος Φυλακών.

Επίσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις δεσμοφύλακες και οι τρεις αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη της επιτήρησης του.

Αναμένεται πως θα υπάρξουν και άλλα μέτρα εναντίον των υπευθύνων των Φυλακών που σχεδίασαν την ασφάλεια της μεταφοράς του αλλά και ενέκριναν την άδειά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr