Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα βίντεο μίσους στα social media για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα βίντεο μίσους στα social media για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Εντολή στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για διενέργεια έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

ksylodarmos_14xroni_2xr
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν τα βίντεο μίσους που αναρτήθηκαν στα social media μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για διενέργεια έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας θα αναζητηθούν οι κάτοχοι των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τους οποίους εκτοξεύονται οι απειλές και παράλληλα αναρτώνται και προσωπικά δεδομένα προσώπων, όπως διευθύνσεις, ονόματα, κ.ά.

Πάντως, για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις έχει ήδη ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου ταυτοποιηθούν που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό αλλά και να εντοπιστούν τα στοιχεία των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις επίμαχες αναρτήσεις.

Για το θέμα υπήρξε νωρίτερα ανακοίνωση και από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία αναφέρει:

Κλείσιμο
«Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.»

Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, η κατάσταση τις τελευταίες ώρες φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς στο Tik Tok κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο στα οποία μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που έστησαν την ενέδρα στην 14χρονη.

Στα επίμαχα βίντεο, οι ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν εκδίκηση.

Την ίδια ώρα, αρκετοί μαθητές κανονίζουν μέσα από τα social media ραντεβού για σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης