Χαλκίδα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που λήστευαν παιδιά στην περιοχή

Χαλκίδα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που λήστευαν παιδιά στην περιοχή

Συνελήφθη και ενήλικο μέλος της ομάδας που εμπλεκόταν και σε ένα διαφορετικό περιστατικό κλοπής σε διαμέρισμα

omada_dias_xr
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και ένας νεαρός ενήλικας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου - το πρωί-  από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Lamia Report, οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη ανήλικο και δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αποπειράθηκαν δύο φορές να ληστέψουν ανήλικο, την πρώτη στις 20 Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου.

Το παρολίγον ανήλικο θύμα της ληστείας στάθηκε «τυχερό» την πρώτη φορά, γιατί δεν είχε μαζί του χρήματα, ενώ τη δεύτερη φορά έτρεξε και μπήκε εγκαίρως στο σπίτι του.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όμως, οι τέσσερις συλληφθέντες, προσέγγισαν έναν άλλον ανήλικο -16 ετών- και κατάφεραν να του αφαιρέσουν έναν χρυσό σταυρό, με χρυσή αλυσίδα, που φορούσε στον λαιμό του. Το παιδί μάλιστα φέρεται να τους αναγνώρισε και έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη τους.

Ένοχο και για άλλο περιστατικό κλοπή το ενήλικο μέλος της συμμορίας

Κλείσιμο
Όπως προέκυψε ο ενήλικος συλληφθείς εμπλεκόταν και σε ένα διαφορετικό περιστατικό κλοπής σε διαμέρισμα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και μία σχολική τσάντα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ο οποίος μάλιστα δεν είχε άδεια λειτουργίας και βιβλίου τήρησης αγοραπωλησιών στην επιχείρησή του. Σε αυτόν ο ενήλικος της παρέας και ένας από τους ανήλικους, την Παρασκευή, είχαν δώσει το σταυρό και την αλυσίδα που είχαν κλέψει έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη, επίσης, ένας εκ των γονέων των ανήλικων συλληφθέντων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι γονείς των μελών της συμμορίας.

Στην κατοχή του ενήλικου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 102,70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ τα τέσσερα μέλη της συμμορίας παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.


Ειδήσεις σήμερα:


Αθήνα: Σοκάρει η επίθεση οδηγού ταξί σε διεμφυλική γυναίκα - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Sex Roulette: Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι - Ανησυχία για το challenge στα social media

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης