Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Έξι παιδιά θα μεγαλώσουν χωρίς τους πατεράδες τους

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Έξι παιδιά θα μεγαλώσουν χωρίς τους πατεράδες τους

Τρία παιδιά άφησε πίσω του ο Βασίλης Κυριάκος, σε λίγο καιρό θα κρατούσε στην αγκαλιά του το τρίτο του παιδί ο Δημήτρης Σελέκος

selekos-kriakos-m
Πέντε μικρά παιδιά που θα μεγαλώσουν ακούγοντας για τον ηρωισμό των πατεράδων τους και το πώς έχασαν τις ζωές τους σπεύδοντας να βοηθήσουν έναν συγχωριανό τους που η περιουσία του κινδύνευε, αλλά και ένα ακόμη, αγέννητο ακόμη,  που δεν θα έχει καμία μνήμη από τον γονιό του, αφήνει πίσω της η μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Η φωτιά έχει αποτεφρώσει ήδη 42.000 στρέμματα, δασικής, κυρίως, έκτασης και εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η μάχη ουσιαστικά χάθηκε όταν τις πρώτες ώρες μετά το ξέσπασμά της, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να την ελέγξουν. Όταν έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν οι εκατοντάδες πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τις φλόγες, με αποτέλεσμα, σχεδόν 30 ώρες μετά το ξέσπασμά της, οι κάτοικοι της περιοχής να μιλούν για τραγική κατάσταση.  

Οι δύο άνδρες, 35 και 40 ετών φέρεται να αψήφησαν τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο, για εκείνους η προσφορά ήταν σημαντικότερη και έσπευσαν. Ο Βασίλης Κυριάκος άφησε πίσω του τρία μικρά παιδιά, ενώ ο Δημήτρης Σελέκος, στα 35 του θα γινόταν σε λίγο καιρό πατέρας για τρίτη φορά. 
selekos
Ο Δημήτρης Σελέκος
kiriakos
Ο Βασίλης Κυριάκος


Κλείσιμο
Οι δύο φίλοι έχασαν τη ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4jgn4udjhm1)


«Δεν αντέχεται αυτό που συνέβη, εδώ μιλάμε για έναν ξεκλήρισμα, δεν φεύγεις και αφήνεις 3 παιδιά πίσω σου μωρά» είπε λίγο αργότερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αδελφή του ενός εκ των θυμάτων.

Περιγράφοντας τι συνέβη είπε «η φωτιά τους περικλύκλωσε. Ήταν εκεί ένα πυροσβετικό που έφυγε μαζί με άλλα δύο άτομα που ήταν επίσης εκεί».

«Τους είπαν να φύγουν και αυτοί απάντησαν ότι θα μείνουν. Πήγαν με δύο μηχανάκια, έμειναν με ένα και μετά κάηκε αυτό» συμπλήρωσε για την τραγική κατάληξη του αδελφούς της και του άλλου άνδρα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4ji1xzmwi01)


Οπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να πλησιάσουν με τα μηχανάκια τους από το χωριό Ελληνικό, την περιοχή που ήταν το μαντρί του φίλου τους.

Εκεί, όμως, φαίνεται ότι τους κύκλωσε η φωτιά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, καθώς οι σοροί τους εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα σήμερα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4jfaqk7a1xd)

Όπως εξήγησε νωρίτερα ο κ. Γκιόλης, οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 35χρονος και ο 40χρονος πήραν τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας. Αν και στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη, οι δύο άνδρες συνέχισαν την πορεία τους με την τραγική αυτή κατάληξη.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης