«Μαϊμού» λογιστές εξαπάτησαν δυο άνδρες στη Σάμο

Ένας 20χρονος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην απάτη

Σχεδόν δυο μήνες μετά την εξαπάτηση δύο κατοίκων της Σάμου από δυο “μαϊμού” λογιστές που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας ένας νεαρός στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του οποίου μετέφεραν χρήματα από αυτούς των θυμάτων.

Πρόκειται για έναν 20χρονο ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην απάτη, η οποία είχε γίνει στις 5 Αυγούστου, όταν τα θύματα δέχθηκαν διαδοχικά τηλεφωνικές κλήσεις από τους δράστες που τους είπαν ότι δικαιούνται κάποιο επίδομα και τους έπεισαν να τους δώσουν πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, καταφέρνοντας να μεταφέρουν συνολικά 1.466 ευρώ.

Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου. Ωστόσο, οι “μαϊμού” λογιστές δεν ταυτοποιήθηκαν, καθώς επικοινωνούσαν με τα θύματα από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού “αχυράνθρωπου”.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr