Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκαν 1.000 μόνιμοι διορισμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά την συνάντηση με τους Πρυτάνεις

Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκαν 1.000 μόνιμοι διορισμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά την συνάντηση με τους Πρυτάνεις

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους Πρυτάνεις επικαιροποιημένες προτάσεις για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την απογραφειοκρατικοποίηση των ΑΕΙ

amfitheatro_arthro
Κατά την έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη ανακοινώθηκαν από κοινού με τον Υπουργούς Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, 1.000 μόνιμοι διορισμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις κατανέμονται ως εξής:

• 950 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων οι 200 αφορούν πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας για τις Σχολές Υγείας
• 22 μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού – ΕΔΙΠ
• 8 μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού – ΕΤΕΠ
Κλείσιμο
• 20 διοικητικούς υπαλλήλους

Η κατανομή ανά Ίδρυμα των μελών προσωπικού θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης – ΕΘΑΑΕ.

Επιπλέον, με επιστολή του ΥΠΑΙΘΑ Κυριάκου Πιερρακάκη προς τους Πρυτάνεις όλων των Ιδρυμάτων ζητείται η αποστολή από πλευρά τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, επικαιροποιημένων προτάσεων για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και την απογραφειοκρατικοποίηση των Α.Ε.Ι., προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου αποτελεί σταθερή δέσμευση μας από την πρώτη μέρα. Μια δέσμευση που τηρείται έμπρακτα με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας. Μετά την αύξηση της χρηματοδότησης, την παροχή όλων των απαραίτητων εργαλείων για τη στήριξη της διεθνοποίησής τους, και την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου, ανακοινώνονται σήμερα περισσότεροι από 1000 μόνιμοι διορισμοί μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων. Στο ΥΠΑΙΘΑ προσβλέπουμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και με τις Πρυτανικές Αρχές κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά. Με την ευκαιρία της σημερινής Συνόδου ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συνεχή στήριξη του έργου των πανεπιστημίων μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης