Καιρός: Με ήλιο και πολλά μποφόρ κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος

Καιρός: Με ήλιο και πολλά μποφόρ κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος

Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου

kairos_anemoi_bofor_loutraki_eurokinissi
Με τους βόρειους ανέμους να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη φτάνοντας έως και τα επτά μποφόρ τοπικά αλλά και τη θερμοκρασία να είναι δύο βαθμούς πιο χαμηλά από τα φθινοπωρινά επίπεδα θα κυλήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα μέχρι και την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βροχερό σε αρκετές περιοχές προβλέπεται το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγα μόνο σύννεφα κυρίως το πρωί στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο, το Θερμαϊκό και το βορειοδυτικό και κεντρικό Αιγαίο, τοπικά έως 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε φθινοπωρινά επίπεδα, στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4k72hsr12up)


Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά το πολύ μέχρι 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Οι πρώτες αρνητικές θερμοκρασίες του φθινοπώρου το πρωί της Τρίτης 01/10

Κλείσιμο
Οι πρώτες αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες του φθινοπώρου σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 01/10 στα βορειοδυτικά ορεινά. Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στη Βωβούσα Ιωαννίνων, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -1,1 °C. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες την Τρίτη 01/10.


meteo-october
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου και τους βοριάδες να εξασθενούν και να γυρίζουν σε νοτιάδες. Ωστόσο ένα νέο  πιο «οργανωμένο» κύμα κακοκαιρίας έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Με ανάρτησή του στο X ο Θοδωρής Κολυδάς μιλά για τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή και συνεχίζει, αναφέροντας: «Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ. Οι ΒΔ άνεμοι εξασθενούν από την Τρίτη άνεμοι και γυρίζουν σε νοτιάδες από την Τετάρτη με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή».

Η ανάρτηση Μαρουσάκη

«Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και για τις οποίες προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετές ημέρες, αφήνουν πίσω τους εκτός από τις καταστροφές και νεκρούς.
Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περισσότερα στοιχεία για το οποίο θα δώσουμε τις επόμενες ώρες - ημέρες».

Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 29, 2024


Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 25-26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2024
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024
Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2024
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Στα νησιά του Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο: Κάηκαν σπίτια, έκλεισε η Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Δερβενίου, συγκλονιστικά βίντεο

Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο και βομβαρδίζει προπύργια της Χεζμπολάχ στα νότια της Βηρυτού

Ισραηλινό πλήγμα κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία - Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης