Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πιλότος κατέγραψε την έναρξη της πυρκαγιάς - Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πιλότος κατέγραψε την έναρξη της πυρκαγιάς - Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο

Ο πιλότος παρατήρησε καπνό από την περιοχή στις 10:45 το πρωί και περίπου τρεις ώρες αργότερα η φωτιά είχε εξαπλωθεί

derveni_2
Ένα σημαντικό ντοκουμέντο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή του Ξυλοκάστρου φέρνει στο φως ο πιλότος Ι.Κ., ο οποίος πετούσε πάνω από την περιοχή τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά. Η μαρτυρία του πιλότου, καθώς και οι φωτογραφίες που τράβηξε, αποκαλύπτουν την αρχική κατάσταση της πυρκαγιάς και τη διαδρομή της εξάπλωσής της.

Ο πιλότος, του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεση του protothema.gr, εξήγησε πως βρισκόταν σε πτήση με ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Cessna 172, επιστρέφοντας από το Μεσολόγγι με προορισμό τα Μέγαρα. Όπως ανέφερε στην αποκλειστική μαρτυρία του, παρατήρησε καπνό από την περιοχή στις 10:45 το πρωί.

Δείτε:

derveni
Κλείσιμο


«Είδα τον καπνό σε μια δασική έκταση και αμέσως τράβηξα φωτογραφία με το κινητό μου τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα στο τηλέφωνο με ευχαρίστησε και μου είπε ότι θα επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει», ανέφερε ο πιλότος στο protothema.gr.

Παρά την ειδοποίηση, η κατάσταση επιδεινώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Ο πιλότος δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook, όπου λίγες ώρες αργότερα ένας άλλος πιλότος ανήρτησε μια νέα φωτογραφία από την ίδια περιοχή, τραβηγμένη στις 13:35. Αυτή η εικόνα, που εξασφάλισε αποκλειστικά το protothema.gr, δείχνει την πυρκαγιά να έχει ήδη εξαπλωθεί σημαντικά.

Δείτε:

derveni-2


Πλέον, η φωτιά έχει καταστρέψει σημαντικές εκτάσεις δασικής γης, έχει αφήσει πίσω της δυο νεκρουσ ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η μαρτυρία του πιλότου και οι φωτογραφίες αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την κατανόηση των αρχικών συνθηκών της πυρκαγιάς και ενδεχομένως να συμβάλλουν στις έρευνες για τα αίτια και την εξέλιξή της.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης