Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Σχεδόν 50.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Σχεδόν 50.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη

Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι -  Επί τόπου πάνω από 400 πυροσβέστες και δασοκομάντος

pirkagia-arthrou
Δασοκομάντος έχουν ριχθεί στις μάχες με τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά της Κορινθίας που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ηδη, σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια έχουν καεί από 40.000 - 50.000 στρέμματα. 

Τις τελευταίες ώρες, η 
φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασικές εκτάσεις στο Ξυλόκαστρο έχει φτάσει στα βόρεια των Τρικάλων Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με πολλές διάσπαρτες εστίες και οι δασοκομάντος έχουν σπεύσει βοήθεια με κάθε τρόπο.

Από αέρος μέχρι στιγμής έχουν απογειωθεί 22 εναέρια. Συγκεκριμένα, 14 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό) και 8 αεροσκάφη. 

Από εδάφους επιχειρούν 478 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Δείτε βίντεο με τους δασοκομάντος στις φλόγες:

Φωτιά: Σοφιανά Κορινθίας (3)
Κλείσιμο


Φωτιά: Σοφιανά Κορινθίας (2)
Φωτιά: Σοφιανά Κορινθίας
 
Φωτιά: Σοφιανά Κορινθίας (1)
 

Φωτιά στην Κορινθία (1)
Φωτιά στην Κορινθία (2)
Φωτιά στην Κορινθία (3)

Φωτιά στην Κορινθία (4)


Εικόνες το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς:


korinthia__9_
korinthia__8_
korinthia__4_
korinthia__5_
korinthia__6_
korinthia__7_
korinthia__3_

ksylokastro__2_
ksylokastro__3_
ksylokastro__4_
ksylokastro__1_


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Νωρίτερα το πρωί και ειδικότερα στις 7:20, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Σοφιανά Ξυλοκάστρου προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ρέθι. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφιανά. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σοφιανά απομακρυνθείτε προς Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».





H έκταση του πύρινου μετώπου άγγιξε τα 32 χλμ. ενώ οι φλόγες έφτασαν χθες κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η κυκλοφορία στην οποία διεκόπη.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 8:00 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι. Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι στα Ροζενά Κορινθίας και στο πεδίο της πυρκαγιάς μετέβη χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά άφησε πίσω της δυο άντρες ηλικίας 35 και 40 ετών νεκρούς, καμένα δάση, καλλιέργειες και υποδομές. 








Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης