Χαλκιδική: Βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 12χρονου από συμμαθητές του - Άλλοι ανήλικοι παρακολουθούν αμέτοχοι

Βγάζουν βίντεο και τα ανεβάζουν στο TikTok, λέει ο πατέρας του

Σοκάρουν τα βίντεο ντοκουμέντα από τον ξυλοδαρμό του 12χρονου, από συμμαθητές του μεγαλύτερης ηλικίας, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, έξω από σχολείο στην περιοχή του Πευκοχωριου, στη Χαλκιδική.

Στα βίντεο που κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα άλλοι ανήλικοι που παρακολουθούσαν αμέτοχοι τον ξυλοδαρμό του 12χρονου, με σκοπό να τα αναρτήσουν μετά στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται ο ανήλικος να πέφτει στο έδαφος και να δέχεται γροθιές τουλάχιστον από ένα άτομο, ενώ τριγύρω του υπάρχουν κι άλλοι ανήλικοι που γελούν και επικροτούν τις πράξεις τους.

Τα βίντεο δείχνουν δύο διαφορετικά περιστατικά με θύμα τον 12χρονο τα οποία συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και το πρωί της Δευτέρας. Στην πρώτη περίπτωση ο ανήλικος βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται χτυπήματα με γροθιές από έναν 13χρονο, ενώ σταματάει μόνο όταν κάποιος άλλος μαθητής παρεμβαίνει και τον απομακρύνει από πάνω του.

Δείτε τα βίντεο:






Μετά και από αυτό το περιστατικό οι γονείς του 12χρονου πήγαν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο για να ζητήσουν εξηγήσεις και να μιλήσουν με τους καθηγητές, καθώς ο γιος τους πέφτει από την αρχή της χρονιάς θύμα bullying από μεγαλύτερα σε ηλικίας παιδιά. Ωστόσο, κατά την αποχώρηση των γονέων από το σχολείο, η ίδια ομάδα συμμαθητών του, τον ξυλοκόπησε ξανά αποκαλώντας τον «ρουφιάνο» επειδή ενημέρωσε τους γονείς του και τους καθηγητές.

Μάλιστα και σε αυτή τη περίπτωση οι ανήλικοι κατέγραψαν τον ξυλοδαρμό του σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα για να τα ανεβάσουν στο TikTok. Όπως φαίνεται, το παιδί βρίσκεται ανάμεσα σε έναν «κλοιό» από ανήλικους με τον έναν να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο όσο οι υπόλοιποι τον επικροτούν. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, στο τελευταίο περιστατικό τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι και με λακτίσματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Τον χτυπάνε για μαγκιά και ανεβάζουν τα βίντεο στο ΤικΤοκ» λέει ο πατέρας του 12χρονου

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πατέρας του 12χρονου τονίζει ότι ο γιος του πέφτει συστηματικά θύμα bullying και ξυλοδαρμού από συγκεκριμένη ομάδα μαθητών του σχολείου, ηλικίας 14-15 ετών, που καταγράφουν τις πράξεις τους σε βίντεο και στη συνέχεια τα ανεβάζουν σε γνώστες διαδικτυακές εφαρμογές όπως το Τικ Τοκ για να… καμαρώσουν.

«Το παιδί πέφτει καθημερινά θύμα αυτής της ομάδας των συμμαθητών του, δε πρόκειται μόνο για δύο περιστατικά, αλλά αυτό συμβαίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Την περασμένη εβδομάδα τον χτύπησαν και τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα. Πήγαμε εχθές στο σχολείο για να μιλήσουμε με τους καθηγητές και με ψυχολόγο και μόλις φύγαμε, μετά το τέλος των μαθημάτων, τον έπιασαν πάλι και τον χτύπησαν. Του έλεγαν ότι τους "κάρφωσε" και τον χτυπούσαν» αναφέρει ο πατέρας του 12χρονου.

«Τραβάνε βίντεο και τα ανεβάζουν στο instagram και το TikTok. Τον απειλούν καθημερινά. Αύριο θα πάει στο σχολείο και του είπαμε να μη φοβάται, είμαστε εμείς εδώ και έχουμε ενημερώσει την αστυνομία» τονίζει.

Ο πατέρας του 12χρονου σημειώνει ότι προχώρησε σε καταγγελία όχι μόνο για να σταματήσουν τις επιθέσεις ενάντια στον γιο του αλλά γιατί η συγκεκριμένη παρέα των ανηλίκων μπορεί να κάνει τις ίδιες πράξεις και σε άλλους μαθητές. «Σήμερα είναι το δικό μας παιδί, αύριο θα είναι κάποιο άλλο. Θα πρέπει να σταματήσει όλο αυτόν που γίνεται» επισημαίνει.

Σχετικά με τον λόγο που οι «άγουροι» δράστες επιτίθενται στον ανήλικο γιο του, ο πατέρας του αναφέρει ότι το παιδί είναι καινούργιο στο σχολείο και ήρθε από άλλη περιοχή, ενώ η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών υπήρχε ήδη στο σχολείο και θέλουν να επιβληθούν.

Σημειώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει συλληφθεί ο ένας από τους 13χρονους που φαίνεται στα βίντεο να χτυπάει τον 12χρονο και κατηγορείται για σωματικές βλάβες και εξύβριση. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ακόμη ανήλικος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι IDF λένε πως πρόλαβαν σχέδιο εισβολής της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με την κωδική ονομασία «Κατακτήστε τη Γαλιλαία» - Δείτε τι βρήκαν

Ματούλα Ζαμάνη: Έβγαλε την μπλούζα σε συναυλία της

Άρειος Πάγος: Στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο με τα P-3Β, ζητούνται άρσεις ασυλιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr