Καιρός - Κολυδάς: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός - Κολυδάς: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έρχεται ο καιρός τύπου «Π» - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

kairos-kolydas
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός προς το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίσει σε ανάρτησή του, «οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα και θα επηρεάσουν κυρίως τα Δυτικά τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ "Π"».

«Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει και πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα» καταλήγει ο κ. Κολυδάς.

Δείτε την ανάρτησή του:
Κλείσιμο


Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι - απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη (3/10)

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή (4/10)

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, από τις απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για το Σάββατο (5/10)

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή (6/10)

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νότια και το Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 12χρονου από συμμαθητές του - Άλλοι ανήλικοι παρακολουθούν αμέτοχοι

Οι IDF λένε πως πρόλαβαν σχέδιο εισβολής της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με την κωδική ονομασία «Κατακτήστε τη Γαλιλαία» - Δείτε τι βρήκαν

Μωραΐτης: Τρόλαρε το βίντεο της υποψηφιότητας Φαραντούρη αλλά η τρολιά του… επέστρεψε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης