Καίει σε πολλές εστίες για τέταρτη μέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Στη μάχη 10 εναέρια μέσα

Καίει σε πολλές εστίες για τέταρτη μέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Στη μάχη 10 εναέρια μέσα

Στάχτη έχουν γίνει 40.000 – 50.000 στρέμματα - Επί τόπου πάνω από 600 πυροσβέστες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ksilokastro23
Για τέταρτη μέρα καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες. Ειδικότερα, επί τόπου επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 160 οχήματα και 28 ομάδες πεζοπόρο. Από αέρος έχουν κινητοποιηθεί έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία», σημείωσε μεταξύ άλλων χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στο ανάγλυφο των περιοχών αυτών που χαρακτηρίζονται, όπως είπε, από πολύ μεγάλες χαράδρες, ρέματα, χούνες, γκρεμούς και πολύ ψηλές βουνοκορφές γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες στην προσέγγισή τους.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση «σοβαρή» και τόνισε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται υπομονή και χρειάζεται σωστή δουλειά, καθημερινή». Σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής ο κ. Κικίλιας είπε ότι η πρώτη αποτύπωση δείχνει ότι έχουν πληγεί περίπου 40-50.000 στρέμματα.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη χθες στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία.

Κλείσιμο
Ειδικότερα η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.


Δείτε βίντεο με τους δασοκομάντος στις φλόγες:

Φωτιά: Σοφιανά Κορινθίας (3)


Φωτιά: Σοφιανά Κορινθίας (2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης