Χασιά: Ελάφια από την Πάρνηθα βρήκαν καταφύγιο σε κήπο σπιτιού - Δείτε βίντεο

Χασιά: Ελάφια από την Πάρνηθα βρήκαν καταφύγιο σε κήπο σπιτιού - Δείτε βίντεο

Οι εικόνες δείχνουν τα ζώα να εξερευνούν τον κήπο, πιθανώς αναζητώντας τροφή - Τι φέρνει τα ελάφια κοντά στις οικιστικές ζώνες

elafia-mak
Ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ενός σπιτιού στη Χασιά κατέγραψε μια ασυνήθιστη εικόνα: ελάφια από την Πάρνηθα να περιφέρονται στον κήπο. Το περιστατικό αυτό, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά των άγριων ζώων και τους λόγους που τα οδηγούν να κατεβαίνουν τόσο κοντά στους οικισμούς.

Οι εικόνες δείχνουν τα ελάφια να εξερευνούν τον κήπο, πιθανώς αναζητώντας τροφή. Η σκηνή αυτή, ωστόσο, αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό φαινόμενο που απασχολεί επιστήμονες και ειδικούς στην προστασία της άγριας ζωής. Τα ζώα αυτά φαίνεται να εγκαταλείπουν τα φυσικά τους ενδιαιτήματα στην Πάρνηθα, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις επιβίωσης μέσα στον αστικό ιστό.

Δείτε το βίντεο:

Ελάφια βρήκαν καταφύγιο σε κήπο σπιτιού στη Χασιά


Οι αιτίες πίσω από την αλλαγή συμπεριφοράς των ελαφιών

Κλείσιμο
Η συνεχής επέκταση των αστικών περιοχών και η καταστροφή των δασών περιορίζουν δραστικά τον διαθέσιμο χώρο για τα άγρια ζώα. Η ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η αποψίλωση και οι πυρκαγιές, υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον των ελαφιών, τα αναγκάζει να μετακινούνται σε νέες περιοχές και τα φέρνει σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους.

Η έλλειψη τροφής στα φυσικά τους ενδιαιτήματα, που προκαλείται από την υποβάθμιση των δασών, τα οδηγεί να αναζητούν εναλλακτικές πηγές τροφής. Οι κήποι και τα χωράφια των κατοίκων κοντά στις περιοχές όπου ζουν τα ελάφια προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε βλάστηση και νερό, κάτι που τα προσελκύει.

Η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη δραστηριότητα έχουν διαταράξει τη φυσική ισορροπία των οικοσυστημάτων. Τα ζώα, όπως τα ελάφια, αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, καθώς οι παραδοσιακές τους πηγές τροφής μειώνονται και οι βιότοποι τους συρρικνώνονται.

Το φαινόμενο της παρουσίας των ελαφιών και των αγριογούρουνων αλλα κι άλλων άγριων ζώων στις παρυφές των πόλεων, όπως η Χασιά , η Εκάλη η ο Διόνυσος έχει γίνει πιο συχνό τα τελευταία χρόνια. Οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη για καλύτερη προστασία των δασών και των φυσικών οικοσυστημάτων, καθώς και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω συρρίκνωσης των ενδιαιτημάτων της άγριας ζωής.


Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η απάντηση που οφείλει η Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

«Κάνει χραπ και μου βγάζει το σουτιέν» - Η Κάτια Δανδουλάκη θυμήθηκε το γυμνό που έκανε σε ταινία του Ζυλ Ντασσέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης