Στάχτες οκτώ από τα 10 απορριμματοφόρα στο Μαλεβίζι Ηρακλείου - Εμπρησμό «βλέπουν» οι Αρχές

Δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα για να καλυφθούν οι ανάγκες - «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», επισημαίνει ο δήμαρχος

Καταστράφηκε σχεδόν όλος ο στόλος των απορριμματοφόρων του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον χώρο του αμαξοστασίου.

«Από τα 10 συνολικά απορριμματοφόρα που είχε ο δήμος Μαλεβιζίου καταστράφηκαν ολοσχερώς τα 8. Μας έχουν μείνει μόνο 2 τα οποία ήταν εφεδρικά», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.



Αναζητούν λύσεις για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Η μέρα που ξημέρωσε είναι ιδιαίτερα δύσκολη στο δήμο Μαλεβιζίου καθώς δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ήδη όμως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την συνεργασία του δήμου Μαλεβιζίου με όμορους δήμους προκειμένου να «δανειστούν» απορριμματοφόρα.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εμείς στο δήμο Μαλεβιζίου χρειαζόμαστε γύρω στα 5 απορριμματοφόρα για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία της αποκομιδής απορριμμάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο εφεδρικά τα οποία είναι στο δρόμο και έρχονται. Παράλληλα, έχουμε επικοινωνήσει με όμορους δήμους αλλά και δήμους της υπόλοιπης Κρήτης ώστε να μας διαθέσουν απορριμματοφόρα για να μπορεί να γίνει η αποκομιδή χωρίς προβλήματα για ένα τουλάχιστον πεντάμηνο. Αν δεν βρούμε θα απευθυνθούμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σίγουρα πάντως, μέσα στην ημέρα θα έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποκέας.

Παράλληλα, ο κ. Μποκέας επεσήμανε ότι υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή και αυτό είναι ίσως η ανάθεση κάποιων δρομολογίων σε εξωτερικό συνεργάτη. Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα ενώ έχει μεγάλο κόστος και «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε συγκεκριμένο προϋπολογισμό».



Εμπρησμός το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζονται οι αρχές

Το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζονται οι αρχές για την πρόκληση της καταστροφικής φωτιάς είναι ο εμπρησμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στην περίφραξη που υπάρχει στον χώρο εντοπίστηκε από τις αρχές ένα σημείο όπου άγνωστοι – πιθανοτάτα και οι δράστες – έκοψαν τα σύρματα και άνοιξαν μία μεγάλη τρύπα απ’ όπου μπορεί να περάσει άνθρωπος.




Το χρονικό της φωτιάς

Όλα συνέβησαν ένα τέταρτο πριν τις 2 τα ξημερώματα όταν η πυροσβεστική έλαβε κλήση για φωτιά στο χώρο του αμαξοστασίου.

Στο σημείο έσπευσαν 7 οχήματα με 18 πυροσβέστες που μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά.

Από τις φλόγες δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ωστόσο προκλήθηκαν αρκετές καταστροφές, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς 8 απορριμματοφόρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η απάντηση που οφείλει η Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

«Κάνει χραπ και μου βγάζει το σουτιέν» - Η Κάτια Δανδουλάκη θυμήθηκε το γυμνό που έκανε σε ταινία του Ζυλ Ντασσέν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr