Υπουργείο Δικαιοσύνης: Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Φλωρίδη με δικαστές και εισαγγελείς

Οι δικαστές επισήμαναν την διαφωνία μας στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας

Θέματα εφ΄όλης της ύλης απασχόλησαν την συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν:

«Το ζήτημα της αύξησης ή επικουρικά της ανακατανομής των οργανικών θέσεων υπέρ των Εφετείων μετά την ενοποίηση του πρώτου βαθμού και την μεταφορά ύλης στα Εφετεία. Ζητήσαμε την άμεση καταβολή των οδοιπορικών στους συναδέλφους που πραγματοποιούν μεταβατικές έδρες. Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των διαδικασιών της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου εκείνων των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ζητήσαμε τη συμμετοχή της Ένωσης στις επιτροπές του υπουργείου. Ενημερώσαμε για το αίτημα που υποβάλλαμε στο υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των δώρων στον δημόσιο τομέα».

Τέλος, οι δικαστές επισήμαναν «την διαφωνία μας στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας καθώς είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».


Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η απάντηση που οφείλει η Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

«Κάνει χραπ και μου βγάζει το σουτιέν» - Η Κάτια Δανδουλάκη θυμήθηκε το γυμνό που έκανε σε ταινία του Ζυλ Ντασσέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr