Οργάνωσε κλοπή 650.000 ευρώ από σπίτι όπου έβαλε κάμερες στην Πάργα

Ενημέρωσε τους συνεργούς του για τον τρόπο με τον οποίο θα εξουδετέρωναν τον συναγερμό και τις κάμερες

Ο άνθρωπος που είχαν εμπιστευτεί οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην Πάργα της Πρέβεζας για να το θωρακίσει με κάμερες κλειστού κυκλώματος και σύστημα συναγερμού, γνώριζε ότι στο εσωτερικό του υπήρχαν τρία χρηματοκιβώτια στα οποία φύλαγαν μετρητά ύψους 650.000 ευρώ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας και οργάνωσε την κλοπή τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης απουσίας των ενοίκων στο εξωτερικό, ο 63χρονος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας κάλεσε έναν 44χρονο που έφτασε στην Πάργα από την Αθήνα μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του και τους έδωσε τις πληροφορίες για την ύπαρξη των χρηματοκιβωτίων και για τον τρόπο με τον οποίο θα εξουδετέρωναν τον συναγερμό και τις κάμερες.

Χάρη σε αυτές, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι, παραβίασαν τα τρία χρηματοκιβώτια και άρπαξαν από αυτά το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό και τα τιμαλφή. Μετά από πολύμηνη προανάκριση τα εύρηματα αξιοποιήθηκαν από την Ασφάλεια, η μεγάλη κλοπή εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του «εγκεφάλου» και του 44χρονου συνεργού του, με τις έρευνες για την ταυτοποίηση του τρίτου μέλους της σπείρας να συνεχίζονται.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Πρέβεζας, για συμμορία και διακεκριμένη κλοπή, βάσει των οποίων συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας, ο 63χρονος στην Πάργα και ο 44χρονος στην Κηφισιά όπου κατοικεί και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM, τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων οι οποίες εξετάζονται, μια τηλεσκοπική σκάλα αλουμινίου και ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο δεύτερος δράστης όταν έκανε την κλοπή. Ωστόσο, η πλούσια λεία τους δεν έχει βρεθεί και η έρευνα συνεχίζεται.



Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση στους πυραύλους του Ιράν με επίθεση σε εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου εξετάζει το Ισραήλ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αποκαλυπτήρια του εθνικού σχεδίου για το Δημογραφικό: 20 δισ. σε 10 χρόνια για πάνω από 100 δράσεις - Ποιοι ωφελούνται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr