Καστοριά: Τσάκωσαν δυο «εισπράκτορες» που θα παραλάμβαναν 100 χρυσές λίρες

Καστοριά: Τσάκωσαν δυο «εισπράκτορες» που θα παραλάμβαναν 100 χρυσές λίρες

Οι τοπικές Αρχές εξιχνίασαν άλλες τρεις απόπειρες απάτης

peripoliko
Λίγο πριν παραλάβουν 100 χρυσές λίρες αξίας 55.000 ευρώ και 500 ευρώ σε μετρητά από μια 85χρονη στην πόλη της Καστοριάς, συνέλαβαν τους δυο αλλοδαπούς «εισπράκτορες» μιας σπείρας απατεώνων οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών και εξιχνίασαν άλλες τρεις απόπειρες απάτης.

Αρχικά, η 85χρονη δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός, την τρομοκράτησε λέγοντάς της ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και απαίτησε χρήματα και τιμαλφή, δήθεν για τα έξοδα του χειρουργείου. Ταυτόχρονα, ακουγόταν στο τηλέφωνο μια άγνωστη γυναίκα που παρίστανε την κόρη της.

Για καλή τύχη της ηλικιωμένης, η κόρη της επικοινώνησε μαζί της πριν παραδώσει τις λίρες και τα χρυσαφικά της και ειδοποίησε την Αστυνομία. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 19 και 55 χρόνων οι οποίοι πήγαν για την παραλαβή και κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους και δυο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν με την ίδια μέθοδο άλλους τρεις πολίτες, που όμως κατάλαβαν ότι ήταν απατεώνες και ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Κλείσιμο
Σε βάρος των δυο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από εγκληματική ομάδα και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς. Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τη ταυτοποίηση του “μαϊμού” γιατρού και της γυναίκας και εξετάζει αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες απάτες.



Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση στους πυραύλους του Ιράν με επίθεση σε εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου εξετάζει το Ισραήλ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αποκαλυπτήρια του εθνικού σχεδίου για το Δημογραφικό: 20 δισ. σε 10 χρόνια για πάνω από 100 δράσεις - Ποιοι ωφελούνται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης