Κοζάνη: Έταξε επιστροφή φόρου και πήρε 4.000 ευρώ από 46χρονη

Ο “μαϊμού” υπάλληλος έπεισε την ανυποψίαστη γυναίκα ότι, για να παραλάβει την επιστροφή, έπρεπε να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό 3.891 ευρώ ως εγγύηση

Ιδιαίτερα δελεαστικό ήταν το ποσό που είπε σε μια 46χρονη ότι δήθεν δικαιούται από επιστροφή φόρου ένας άγνωστος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της σε περιοχή της Κοζάνης και συστήθηκε ως εφοριακός, στα μέσα Απριλίου.

Ο “μαϊμού” υπάλληλος έπεισε την ανυποψίαστη γυναίκα ότι, για να παραλάβει την επιστροφή, έπρεπε να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό 3.891 ευρώ ως εγγύηση, τα οποία τάχα θα περιλαμβάνονταν έπειτα στην διαταγή καταβολής του ποσού που θα λάμβανε. Η 46χρονη κατέθεσε το συνολικό ποσό σε δυο εμβάσματα, αλλά όπως ήταν επόμενο δεν πήρε την επιστροφή που περίμενε και κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξακρίβωσαν ότι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι ένας 40χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η πρόταση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr