Πατέρας του Ιωνά: Αυτή η τρέλα με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνει αθώους, δεν θα τελειώσει ποτέ

Σκοτώνουν ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους, λέει ο γιατρός Δημήτρης Καρούσης και περιγράφει πώς έμαθε για τη δολοφονία του 26χρονου γιου του, χθες το απόγευμα στο Τελ Αβίβ

To χρονικό του δράματος που έζησε, περιμένοντας να ακούσει έστω και κάτι για το παιδί του προτού ανακοινωθεί η τραγική είδηση, περιγράφει ο πατέρας του 26χρονου Ιωνά Καρούση ο οποίος έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ χθες το βράδυ.

Ο νεαρός σκοτώθηκε στην περιοχή Γιάφα, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν στον κόσμο με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 10. 

Δείτε βίντεο:


Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Ο πατέρας του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για τη δολοφονία του παιδιού του.

Όπως λέει, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα δυσάρεστα. Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν.

»Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».



Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση New York Times: Πόλεμος επιβίωσης με τέσσερις εχθρούς για το Ισραήλ - Γιατί επιτέθηκε με 200 πυραύλους το Ιράν

Ιωνάς Καρούσης: Ποιος ήταν ο 26χρονος που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ, γνωστός νευροχειρουργός ο πατέρας του

Έλενα Τοπαλίδου: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της - Δείτε τις φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr