Βόλος: Για κατά συρροή δολοφόνο αδέσποτων ζώων κάνουν λόγο οι αρχές - Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τουλάχιστον 10 περιστατικά

Βόλος: Για κατά συρροή δολοφόνο αδέσποτων ζώων κάνουν λόγο οι αρχές - Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τουλάχιστον 10 περιστατικά

«Προσπαθούμε να δούμε εάν πρόκειται για ένα άτομο ή για συμμορία δραστών που προχωρούν σε αυτές τις κτηνωδίες», λέει καταστηματάρχης της περιοχής

dolofonos-adespota
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου με τον φερόμενο ως «κατά συρροή» δολοφόνο αδέσποτων ζώων, τον οποίο οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μέσω συστηματικών ερευνών. 

Ο δράστης την περασμένη εβδομάδα είχε επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο σε έναν σκύλο στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Καραολή, προκαλώντας το θάνατό του, ενώ τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σε σχετικά πολυσύχναστη περιοχή, βρέθηκε επίσης μαχαιρωμένο ένα γατάκι, περιστατικό για το οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι ευθύνεται ο ίδιος άνθρωπος.
Κλείσιμο



Για το φόνο του γατιού υπάρχουν καταγεγραμμένες οι κινήσεις του δράστη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο κατέχει η αστυνομία.

Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να φορά κουκούλα και να στήνει ενέδρα στο γατάκι στην οδό Αγίου Νικολάου. Το πλησιάζει, το ταΐζει για να το ηρεμήσει και έπειτα με αιχμηρό αντικείμενο το τραυματίζει θανάσιμα. Εκείνο τρέχει σοκαρισμένο για να σωθεί, όμως τελικά κατέληξε.



«Ηταν η μασκότ της γειτονιάς μας. Το ταΐζαμε, το φροντίζαμε. Αυτό μας διάλεξε και ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στον ιστότοπο taxydromos.gr, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, έξω από το οποίο βρέθηκε μαχαιρωμένο το γατί. 

Τουλάχιστον 10 περιστατικά καταγγέλλουν οι πολίτες

Καταγγελίες που έφτασαν στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, μιλούν για τουλάχιστον 10 περιστατικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που αφορούν σε τρία σκυλιά και επτά γάτες.



«Εχω ενημερώσει την αστυνομία και έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από μέρες. Προσπαθούμε να δούμε εάν πρόκειται για ένα άτομο ή για συμμορία δραστών που προχωρούν σε αυτές τις κτηνωδίες. Έχω ενημερώσει και τους κτηνιάτρους, έτσι ώστε όποιο παρόμοιο περιστατικό φτάνει σε εκείνους, να ενημερώνουν τις αρχές» αναφέρει η Δήμητρα Γιουβανίδη, καταστηματάρχης της περιοχής που έκανε καταγγελία πριν λίγες μέρες προχώρησε σε καταγγελία όταν είδε ένα γατάκι να φέρει βαθύ τραύμα από μαχαίρι στην οδό Ερμού στο Βόλο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική: Συνελήφθησαν 6 άτομα, κατασχέθηκαν πιστόλια - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά

Live update: Το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο, μάχες με τη Χεζμπολάχ - Τρεις νεκροί από επιδρομή στη Δαμασκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης