Έψαχναν για ναρκωτικά και βρήκαν αρχαία και παράνομα όπλα

Ο 70χρονος συνελήφθη μετά από την έρευνα στην αγροικία, το σπίτι και τις αποθήκες του

Πληροφορίες για ναρκωτικά στις ιδιοκτησίες ενός 70χρονου σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας αλλά, όταν τις ερεύνησαν της Τρίτης, ανακάλυψαν εκτός από αυτά παράνομα όπλα και αρχαία αντικείμενα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στην αγροικία, το σπίτι και τις αποθήκες του 70χρονου, βρέθηκαν κλώνοι και φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, αλλά και τρία κυνηγετικά όπλα με κινητό ουραίο, ένα εμπροσθογεμές δίκαννο, μια πιστόλα με εκτεταμένες οξειδώσεις χωρίς λαβή, μια ανενεργή χειροβομβίδα αμερικανικού τύπου, ένας γεμιστήρας πιστολιού και πέντε φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα αγγείο φύλαξης υγρών με λαβή, ένα αγγείο τύπου πυξίδας με κολλημένο πώμα, ένας σκύφος με αναπαραστάσεις και ένα τμήμα ρωμαϊκού αμφορέα που διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για περαιτέρω εξέταση και αξιολόγηση.

Ο 70χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.




Ειδήσεις σήμερα:

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η «σκληρή» απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - Συντετριμμένοι οι δικοί του

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr