Καιρός - Κακοκαιρία Cassandra: Εν αναμονή έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Καιρός - Κακοκαιρία Cassandra: Εν αναμονή έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κολυδάς: Η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας, περνά από τα βόρεια της χώρας, χωρίς να μας φοβίζουν τα φαινόμενα (θα δούμε ισχυρές βροχές πρωτίστως, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρος )

kairos_pasxa_new_xr
Κακοκαιρία πρόκειται να αντιμετωπίσει από σήμερα η χώρα, με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα. 

Ειδικότερα, 

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά ως το βράδυ στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη νύχτα τη Βορειοδυτική Πελοπόννησος. 

Το βράδυ και το πρωί Σαββάτου παροδικά φαινόμενα στη δυτική Θεσσαλία και λίγο αργότερα σε Ανατολική Μακεδονία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Ο ίδιος ενημερώνει ότι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο καιρού τις επόμενες ώρες. 

kakokairiacassandra


Αναλυτικά, όσα αναφέρει στο Χ: 

Κλείσιμο
«Η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας #Cassandra , περνά βόρεια της χώρας μας χωρίς να μας επηρεάζει σημαντικά. Θα έχουμε μια συνήθη φθινοπωρινή μεταβολή με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου και θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και Βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.
✅ Τα ύψη βροχής έως πορτοκαλί χρωματικό κώδικα , που μας παραπέμπει ωστόσο σε έκδοση εκτάκτου δελτίου από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά . Το έκτακτο δελτίο θα εκδοθεί το μεσημέρι της Πέμπτης .
✅ Στη χώρα μας θα επηρεαστεί από το απόγευμα της Παρασκευής το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και σταδιακά ως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου , η Δυτική Στερεά και τη νύχτα η Βορειοδυτική Πελοπόννησος. Το βράδυ και το πρωί Σαββάτου παροδικά φαινόμενα στη δυτική Θεσσαλία και λίγο αργότερα σε Ανατολική Μακεδονία».



Η πρόγνωση Τσατραφύλλια 

"Καταιγίδες, σκόνη, θυελλώδεις νοτιάδες και 32άρια φέρνει η παν-Ιταλική κακοκαιρία #Cassandra... "Συγκεκριμένα: ☑️Την...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, October 3, 2024

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 4/10

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το μεσημέρι στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και έως το βράδυ να επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 5/10

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και τις απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Κυριακή 6/10

Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας.

Δευτέρα 7/10

Στη βορειοανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στη νοτιοανατολική χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η «σκληρή» απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στη Συγγρού - Δείτε βίντεο από τον αιματηρό καβγά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης