Το μεγαλύτερο Vegan Burger στον κόσμο είναι ελληνικό

Απέσπασε GUINNESS WORLD RECORD και φέρει την υπογραφή της Unilever Food Solutions, που απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά και ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από περισσότερη ανθρωπιά, ενσυναίσθηση και όραμα. 

Sponsored Content

H Unilever Food Solutions, ο επαγγελματικός κλάδος της Unilever που παρέχει λύσεις και προϊόντα για τη βιομηχανία της εστίασης, έχει έντονη δέσμευση στη βιωσιμότητα και την αποφυγή σπατάλης τροφίμων. Μεταξύ άλλων πολλών, προωθεί λύσεις που βοηθούν τους επαγγελματίες να μειώσουν τις απώλειες τροφίμων, ενώ συνεργάζεται με τους πελάτες της για να προσφέρει πιο βιώσιμες επιλογές και συμμετέχει αποφασιστικά σε πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να προκαλέσουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτών των ειδικών πρωτοβουλιών και ενεργειών, κατόρθωσε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο Vegan Burger του κόσμου και να περάσει πολλαπλά μηνύματα πάνω στα φλέγοντα ζητήματα του food waste και του sustainability. Μάλιστα, κατέγραψε και ρεκόρ Γκίνες, κάτι αναμφίβολα εντυπωσιακό.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες (27 Σεπτεμβρίου) εκπρόσωπος του Guinness World Records ήρθε στην Αθήνα και ανακήρυξε επίσημα την Unilever Food Solutions ως τη νέα κάτοχο του ρεκόρ για το μεγαλύτερο Vegan Burger που παρασκευάστηκε ποτέ στα χρονικά. Η τελική μέτρηση έδειξε ότι το βάρος του ήταν 213,4 κιλά (ή 470 λίβρες), ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ.

Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε καθοριστικά ο Head Chef της Unilever Food Solutions, Αναστάσιος Αλεξίου, ο οποίος επιμελήθηκε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του τελικού αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, όπως την πλούσια Hellmann’s Vegan μαγιονέζα, το ζουμερό The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger μπιφτέκι (παρασκεύασμα με βάση πρωτεΐνη σόγιας), και το αρωματικό Knorr Primerba (υψηλής ποιότητας πάστα θυμαριού). Το αποτέλεσμα ήταν λαχταριστό, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία παρασκευής έλαμπαν από χαρά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής της εταιρείας, Θοδωρής Σακελλαρίου: «Αισθανόμαστε περήφανοι για το επίτευγμα, το οποίο συμβολίζει τη δέσμευση της Unilever Food Solutions να προάγει πιο βιώσιμες και, ταυτόχρονα, πιο γευστικές επιλογές μενού, συνεχίζοντας να εμπνέουμε περισσότερους να αγκαλιάσουν έναν πιο αειφόρο τρόπο διατροφής. Πιστοί στη δέσμευσή μας για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αλλά και στην ανθρωπιστική μας δράση, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Immortaliting και μοιράσαμε όλο το Vegan Burger σε άστεγους συνανθρώπους μας». Και αυτό, ίσως,  σίγουρα έχει περισσότερη αξία, ακόμη και από το ρεκόρ Γκίνες…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr