Πλακιάς μετά την απόφαση του υπουργείου για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: Δέχομαι την απόφαση των φορέων

Πλακιάς μετά την απόφαση του υπουργείου για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: Δέχομαι την απόφαση των φορέων

Νωρίτερα ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη δήλωσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία

plakias_temph
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκος Πλακιάς ανέβασε ανάρτηση για τη συναυλία που σχεδιάζεται να γίνει στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, για τα θύματα της πολύνεκρής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Λίγες ώρες νωρίτερα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων είχε γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση της συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων.

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει, δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση», δήλωσε καταρχάς ο Ν. Πλακιάς, ο οποίος στη συνέχεια, αφού ανέφερε τους τραγουδιστές που θα συμμετάσχουν, τους απηύθυνε συγκινητικό μήνυμα: «Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό . Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία ⭐️⭐️⭐️θα εμφανιστούν Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν 😢😢😢 Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», έγραψε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη και θείος ακόμα ενός θύματος.

Κλείσιμο


Δύο ώρες πριν την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Πλακιάς εξηγούσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

«Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει».



Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιδράσει στη διεξαγωγή της συναυλίας, καταθέτοντας μάλιστα αίτημα να μην παραχωρηθεί η σχετική άδεια. Στο πλευρό του κατά της συναυλίας με εισιτήριο συντάχθηκαν άλλες 25 οικογένειες.

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου

Νωρίτερα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε το πράσινο φως στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβριου, συναυλίας μνήμης. Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, μίας από τις 26 συνολικά που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της. Παρότι ζήτησε να μην παραχωρηθεί το Στάδιο εάν η συναυλία έχει αντίτιμο, το αίτημα αυτό δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συζητηθεί καθώς δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Συμοβουλίου το οποίο περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά στην ασφάλεια των μνημείων.

Να θυμίσουμε, ωστόσο, πως ο Σύλλογος έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία μάλιστα τού παραχώρησε δωρεάν τον χώρο εξαιτίας του κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Από την πλευρά των οικογενειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση της συναυλίας δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος. Τα μέλη του Συμβουλίου, ωσόσο, πήραν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να ακούσουν και τη δική της άποψη.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση δόθηκε, τελικά, η ομόφωνη έγκριση για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με την προϋποθεση ο Σύλλογος να καταθέσει, πέντε μέρες πριν την πραγματοποίση της συναυλίας τα απαραίτητα έγγραφα.

Όσον αφορά στην αντίστοιχη συναυλία που επιθυμεί να διοργανώσει ο ίδιος Σύλλογος στην Θεσσαλονίκη, και για την οποία άφησε να εννοηθεί πως έχει συναντήσει εμπόδια, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το αίτημα για την παραχώρηση του Θεάτρου Γης, η διαχείριση του οποίου ανήκει στο Κρατικό Θέατρο Βοερείου Ελλάδος, θα συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα του Συλλόγου κατατέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, στο αρμόδιο τμήμα παραχωρήσεων, ενώ την επόμενη ημέρα εστάλη και προσωπική επιστολή της κ. Καρυστιανού για το ίδιο θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση προς τον Σύλλογο καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς οι αποφάσεις σχετικά με τις παραχωρήσεις χώρων του ΚΘΒΕ είναι υποχρεωτικό να λαμβάνονται αποκλειστικά από το Δ.Σ.



Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Νέα θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεό του - Γιατί δεν είπε καθαρά ότι θα είναι υποψήφιος και κάλεσε να γραφτούν μέλη

Καιρός - Κακοκαιρία Cassandra: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Europa League: Φοβερός Ελ Κααμπί και ο Ολυμπιακός 3-0 την Μπράγκα στον Πειραιά - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης