Γιατροί ΕΣΥ: Πόσοι έχουν επιλέξει να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο – Μέχρι πότε η υποβολή αιτήσεων

Άνοιξαν και πάλι οι αιτήσεις από γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων που θέλουν είτε να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία ή να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας

Περίπου ένα 20ήμερο, έως και τις 22 Οκτωβρίου, έχουν οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) περιθώριο να αιτηθούν για ιδιωτικό ιατρείο ή δυνατότητα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Η νεότερη απόφαση του υπουργείου Υγείας για τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου τόσο των ειδικευμένων γιατρών όσο και των επικουρικών και των ειδικευόμενων, για τους οποίους επίσης «ανοίγει» η πόρτα των νοσοκομείων, περιλαμβάνει παράταση στις αιτήσεις μετά από μία μίνι διακοπή μετά τον Αύγουστο.

Το «πράσινο φως» για ιδιωτικό έργο γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων… ανάβει για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΕΣΥ, με σκοπό να έχουν οι γιατροί επιπλέον εισόδημα και να μη γυρίζουν την πλάτη τους στο δημόσιο σύστημα. Οι παραιτήσεις, άλλωστε, ιατρικού και άλλου προσωπικού λόγω χαμηλών αμοιβών και υπερεργασίας είναι συνεχόμενες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Tέλος ο εμφύλιος των οικογενειών για τη συναυλία για τα Τέμπη - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό, λέει ο Πλακιάς

«Έκρηξη» επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις και μεγάλη φοροδιαφυγή

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr