Φλώρινα: Oμαδικός τάφος ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην περιοχή των Πρεσπών

Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΚΚΕ να τοποθετήσει για συμβολικούς λόγους πινακίδα «που θα θυμίζει ότι εκεί βρίσκονται θαμμένοι άνθρωποι»

Ομαδικός τάφος από την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, εντοπίστηκε στο χωριό Κώττας του δήμου Πρεσπών. Στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενταφιάστηκαν ομαδικά αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) που σκοτώθηκαν στις μάχες με τον Εθνικό Στρατό στο Βίτσι το 1949.

Με πρωτοβουλία μελών και φίλων του ΚΚΕ καθαρίστηκε ο χώρος, ενώ την προσπάθεια συνέδραμε με μηχανήματα ο δήμος Πρεσπών. Ο αντιδήμαρχος Κωσταντίνος Μανούρης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΚΚΕ να τοποθετήσει για συμβολικούς λόγους πινακίδα «που θα θυμίζει ότι εκεί βρίσκονται θαμμένοι άνθρωποι» και εξήγησε ότι ο δήμος από παλιά συμβάλλει σε δράσεις που αναδεικνύουν τα ιστορικά σημεία της περιοχής, που αποτέλεσαν τοπόσημα των πιο αιματηρών συγκρούσεων και μαχών του εμφυλίου πολέμου.






Ειδήσεις σήμερα:

Tέλος ο εμφύλιος των οικογενειών για τη συναυλία για τα Τέμπη - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό, λέει ο Πλακιάς

«Έκρηξη» επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις και μεγάλη φοροδιαφυγή

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr