Αυξάνεται η ζήτηση για μια θέση σε γιοτ από Λίβανο προς Κύπρο - Πάνω από 30 σκάφη έχουν φτάσει στην Αγία Νάπα

Καθημερινά φτάνουν στη μαρίνα της Αγίας Νάπας περίπου έξι πολυτελή σκάφη με μικρό αριθμό ατόμων

Όλο και περισσότεροι διπλωμάτες, υπάλληλοι ξένων πρεσβειών, Ευρωπαίοι πολίτες αλλά και Λιβανέζοι που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη χώρα, επιλέγουν πολυτελή γιοτ τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με στοιχεία του κυπριακού philenews, τις τελευταίες ημέρες, έφτασαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας πάνω από 30 σκάφη τα οποία μετέφεραν περίπου 600 επιβάτες. Καθημερινά φτάνουν περίπου έξι πολυτελή σκάφη που μεταφέρουν μικρό αριθμό ατόμων. Οι περισσότεροι είναι οικογένειες με παιδιά, που επιθυμούν να απομακρυνθούν από εμπόλεμες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά στη μαρίνα της Λάρνακας από τις 30 Σεπτεμβρίου έφτασαν τρία σκάφη που μετέφεραν 40 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μέλη διπλωματικών αποστολών της Ιαπωνίας και άλλων χωρών. Αύριο, εξάλλου, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, τέταρτο σκάφος στη Λάρνακα το οποίο θα μεταφέρει 10 κύπριους υπηκόους.

Τα πολυτελή γιοτ ξεκινούν από τη μαρίνα στην πόλη Dbayeh και τα περισσότερα καταλήγουν, λόγω εγγύτητας, σε αυτή της Αγίας Νάπας, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 6 ώρες και τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία 24ωρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πολάκης καλεί σε ντιμπέιτ Γκλέτσο, Φαραντούρη, Φάμελλο και Κασσελάκη: Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα – Να μετρηθούμε σε θέσεις και όχι βιντεάκια

Πλακιάς μετά την απόφαση του υπουργείου για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: Δέχομαι την απόφαση των φορέων - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr