Φωτιές στην Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στο Γεράκι Αμαλιάδας - Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη

Καλύτερη εικόνα σε Μανωλάδα, οριοθετήθηκε στον Πανόπουλο - Συνολικά 9 φωτιές εκδηλώθηκαν από το πρωί στον νομό - Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα για εκκενώσεις οικισμών

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10).

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 19.00 καλύτερη είναι η εικόνα από τις φωτιές στο Γεράκι και στη Μανωλάδα, ενώ στον Πανόπουλο οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά τη μάχη της κατάσβεσης στην Αμαλιάδα. Παρελήφθη από ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη συντριπτικό κάταγμα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Γεράκι Αμαλιάδας, επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για συντονισμό. Συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, δύο σπίτια κάηκαν στην περιοχή Μπουμπούνα, ενώ το ίδιο τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:








Στις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στο χωριό Χάβαρι να είναι σε ετοιμότητα.



Νωρίτερα, στις 14.30 ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.


Εννέα φωτιές από το πρωί στον νομό

Εννέα πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί από το πρωί σήμερα σε περιοχές του νομού Ηλείας και ήδη βρίσκεται επί τόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Το κλιμάκιο αναμένεται να συλλέξει στοιχεία, σχετικά με αίτια που προκάλεσαν τις σημερινές φωτιές.

Ειδήσεις σήμερα:

Tέλος ο εμφύλιος των οικογενειών για τη συναυλία για τα Τέμπη - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό, λέει ο Πλακιάς

«Έκρηξη» επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις και μεγάλη φοροδιαφυγή

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr