Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα - Βίντεο

Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα - Βίντεο

Πλημμύρισε και η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσογγή της Κέρκυρας - Πού υπάρχουν προβλήματα

messogi-kerkira
Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα και ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές. 

Στην Κέρκυρα προβλήματα δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί από τις 6:30 το απόγευμα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εργάζεται πυρετωδώς για να καθαρίσει τους δρόμους.

Νωρίτερα πλημμύρισε η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσογγή. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ακτή Μεσογγή», όπου, όπως αναφέρει ο ιστόροπος kerkyrasimera.gr, μετέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αντλήσουν τα νερά και να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών. 

Στο νησί προβλήματα παρουσίασε και η περιοχή Σπηλιά, όπου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος corfutvnews.gr, πλημμύρισαν τα φρεάτια τα οποία φούσκωσαν και βγήκαν έξω τα λύμματα.

Κλείσιμο
Σπηλιά Οκτώβριος 2024

Οι δρόμοι στο λιμάνι του νησιού έχουν, επίσης, γεμίσει νερά, με τον δρόμο στην Παλλάδα και τα παλιά Δικαστήρια να χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Πλημμύρα και στην Γεωργίου Θεοτόκη

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο κέντρο της πόλης, όπως στον πεζόδρομο στην Γεωργίου Θεοτόκη.

Παλλάδα - Παλιά ΔΕΗ


Παράλληλα, λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.
 
Στις 19:50 εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας που συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.




Έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα στο Δήμο Φιλιατών

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο Φιλιατών, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας δημιούργησαν τα έντονα καιρικά που πλήττουν την περιοχή. Πριν από μία ώρα έγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ,η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι, ενώ δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα.

Στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες λίγο πριν την κωμόπολη. Τα συνεργεία του Δήμου με δύο μηχανήματα, εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία . Μικρά πλημμυρικά φαινόμενα, παρατηρούνται κοντά στην πλατεία των Φιλιατών, όπου τα νερά μπήκαν σε ισόγεια καταστήματα.

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε μεγάλα κλαδιά από πλατάνια κοντά στο χωριό Δάφνη.

Να σημειωθεί πως στο Δήμο Φιλιατών στις 19:50 ήχησε μήνυμα από το 112 .




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Γάζα: Ο Εβραίος «Σίντλερ» - Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS

Βρετανία: Ποια είναι η Εστέλ Όγκιλβι, που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο με δύο αντιπάλους της Formula 1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης