Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από την ταράτσα πολυκατοικίας

Το αγόρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ φέρει τραύματα στα άνω και κάτω άκρα - Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση - «Προσπαθούσε να πάρει ανάσα» λέει ένοικος της πολυκατοικίας στο protothema.gr

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύεται ο 14χρονος που, το απόγευμα του Σαββάτου, κατέληξε στο κενό από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας, στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο ανήλικος υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις και αξονική τομογραφία, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα, σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Μολδοβλαχίας. Υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, ο ανήλικος, μαζί με άλλα άτομα, ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και βρέθηκε στο κενό από τον φωταγωγό, όταν έσπασε το προστατευτικό τζάμι, όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει το protothema.gr

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες





Σύμφωνα με κατοίκους της πολυκατοικίας, πολύ συχνά ανήλικοι κάνουν παρκουρ πηδώντας από την διπλανή εγκαταλελειμμένη οικοδομή στην ταράτσα της πολυκατοικίας και από τα πρώτα στοιχεία πιστεύουν ότι έτσι έγινε και το ατύχημα απόψε. «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι σοβαρό, είχαμε ενημερώσει τον Δήμο και τις υπηρεσίες για αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να βάλουν προστατευτικά ανάμεσα στην πολυκατοικία και την οικοδομή, για να μη κάνουν παρκούρ τα παιδιά», ανέφερε στο protothema.gr ένοικος.

«Προσπαθούσε να πάρει ανάσα»

«Εκείνη την ώρα βρισκόμουν στο μπάνιο. Άκουσα τα γυαλιά να σπάνε και τον δυνατό θόρυβο. Άνοιξα το παράθυρο του φωταγωγού και είδα το παιδί πεσμένο κάτω, σε άσχημη κατάσταση. Του μιλούσα, του έλεγα να μη φοβάται. Δε ξέρω αν καταλάβαινε. Τρομάξαμε πάρα πολύ. Είδα ένα παιδί μπροστά μου έτσι. Προσπαθούσε να αναπνεύσει, να πάρει ανάσα», ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της πολυκατοικίας ο οποίος έτρεξε για να βοηθήσει τον ανήλικο μετά το ατύχημα.

Σημειώνεται ότι για να ανέβει κάποιος στην ταράτσα της πολυκατοικίας θα πρέπει, σύμφωνα με τους κατοίκους, να αποκτήσει πρόσβαση από την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια να ξεκλειδώσει την πόρτα της ταράτσας. Διαφορετικά θα πρέπει να πηδήξει από την διπλανή οικοδομή, κάτι το οποίο πιθανολογούν ότι συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.


Ειδήσεις σήμερα:

«Αντίο μαέστρο» - Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα

Δείτε βίντεο: Ο εντοπισμός του νεκρού που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Αιτωλοακαρνανία

Πάτρα: Εξάρθρωθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει 93 κλοπές - Συνελήφθησαν 9 άτομα, οι 5 ανήλικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr