Μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε βράχια – Κινητοποίηση των αρχών

Μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε βράχια – Κινητοποίηση των αρχών

Διασώθηκαν 26 άτομα – Μεταξύ αυτών και ανήλικοι

LIMENIKO
Μετανάστες εγκλωβίστηκαν σε βράχια στα νότια της Κρήτης με αποτέλεσμα να σημάνει «συναγερμός» στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν κατά την διάρκεια της νύχτας όταν οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για 26 μετανάστες οι οποίοι βρίσκοντας σε βραχώδη ακτή κοντά στο Αγιοφάραγγο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσωστικά σκάφη και δύο ιδιωτικά πλοία που απεγκλώβισαν τους άτυχους ανθρώπους.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν με ασφάλεια στα Καλά Λιμάνια και από εκεί με λεωφορείο αναχώρησαν για το Ηράκλειο.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την πρώτη καταμέτρηση διαπιστώθηκε πως πρόκειται για 22 άνδρες και 4 ανήλικους με καταγωγή από την Αίγυπτο και το Σουδάν.

Τα καραβάνια με τους μετανάστες το Σαββατοκύριακο

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή έως και χθες το πρωί έφτασαν στην Κρήτη 272 συνολικά μετανάστες.

Πρώτο καραβάνι: Το πρωί της Παρασκευής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στην παραλία «ΠΟΤΑΜΟΣ» ν. Γαύδου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γαύδου και εντόπισαν εβδομήντα μετανάστες καθώς και ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι των Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων και σήμερα βρίσκονται στο Κέντρο Μαλακάσας. Ως διακινητές συνελήφθησαν δύο άνδρες από το Σουδάν, ηλικίας 25 και 23 ετών.

Δεύτερο καραβάνι: Βράδυ Παρασκευής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό και περισυλλογή 42 μεταναστών (άντρες) από το φορτηγοό πλοίο «BARBO G», σημαίας Πορτογαλίας στη θαλάσσια περιοχή 25 ν.μ. νότια της Γαύδου. Οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στη Γαύδο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων, πρόκειται για 28 άτομα από το Σουδάν, 5 από το Μπαγκλαντές και 9 από το Πακιστάν.

Τρίτο καραβάνι: Το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων και του Ρεθύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη ενός σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 32 ν.μ. νοτιοανατολικά της Γαύδου. Οι 35 μετανάστες περισυνελλέγησαν από το παραπλέον φορτηγό πλοίο “MSC GIANNA III” σημαίας Παναμά που έπλεε στην περιοχή. Στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου και με επιβατικό οχηματαγωγόπλοίο στο λιμάνι Χώρας Σφακίων. Ακολούθησε η μεταφορά τους σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Τέταρτο καραβάνι: 44 μετανάστες (42 άντρες και δύο ανήλικοι) εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο αλιευτικό καταφύγιο της Λούτρας, στο νότιο Ηράκλειο καθώς και ένα ξύλινο σκάφος, χωρίς μηχανές και με ζημιά στα ύφαλα του. Οι μετανάστες, που κατά δήλωσή τους προέρχονται από το Πακιστάν και το Σουδάν, έλαβαν την απαραίτητη βοήθεια σε τρόφιμα και νερό, ενώ προγραμματίστηκε η προσωρινή φιλοξενία τους στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου, δίπλα στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Όπως ανέφερεαν είχαν ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 02/10/2024 από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης και είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ για τη μεταφορά τους. Ως διακινητές συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 31, 19 και 24 ετών. Οι διακινητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη.

Πέμπτο καραβάνι: Προχθές το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν αποβιβασθεί στην περιοχή «ΛΑΚΟΥΔΙ» ν. Γαύδου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γαύδου και εντόπισαν 26 μετανάστες όλοι άντρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τελικά αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 29,64% - Δεύτερος ο Δούκας με 21,41%, τρίτος ο Γερουλάνος με 21,12%

Βίντεο: 20χρονος YouTuber διέλυσε McLaren $200.000 σε live streaming - Κοίταζε το κινητό του ενώ οδηγούσε υπό βροχή

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης