Καιρός - Κολυδάς: Ως και 5°C πάνω από το κανονικό οι θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο - Η προοπτική για την επόμενη εβδομάδα

Στο τέλος της εβδομάδας οι άνεμοι γυρίζουν σε βοριάδες, αναφέρει ο διεθυντής της ΕΜΥ

Ανάρτηση στο Χ για τον καιρό των επόμενων ημερών έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σύμφωνα με τον οποίον οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο «θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5°C».

Όπως σημειώνει στην ίδια ανάρτηση για τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν «λίγο φαινόμενα την Τετάρτη στα βορειοδυτικά και στα βόρεια το Σαββατοκύριακο».

Όσον αφορά, τέλος, τον καιρό της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι «από την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά».



Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολύδα για τον καιρό

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

✅ Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγα φαινόμενα την Τετάρτη στα ΒΔ και το ΣΚ στα βόρεια.

✅Οι άνεμοι Ν-ΝΔ ασθενείς έως μέτριοι που στο τέλος της εβδομάδας γυρίζουν σε βοριάδες και ενισχύονται. Αυτό θα οδηγήσει και την θερμοκρασία σε πτώση από βδομάδα.

✅Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 5°C. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την ερχόμενη εβδομάδα θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

Αύριο Τρίτη γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα πυκνώσουν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Μαζωνάκης κατέθεσε δύο αγωγές για την υπόθεση με την αδερφή του - «Όλα εδώ πληρώνονται»

Τα πηγαδάκια και η ξαφνική αδιαθεσία της Δόμνας Μιχαηλίδου στον Αγιασμό της Βουλής - Δείτε φωτογραφίες

Πρόστιμο στο Nammos 3,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Τι ανακάλυψαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr