Καιρός - Κολυδάς: Έρχεται το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου τις επόμενες ημέρες

Καιρός - Κολυδάς: Έρχεται το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου τις επόμενες ημέρες

Σε τι διαφέρει από το «γαϊδουροκαλόκαιρο»

kairos-kolydas
«Ινδιάνικο καλοκαίρι» ή το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κολυδάς εξηγεί ότι μπορεί ο Οκτώβριος να είναι ένας μηνας μεταβατικός και κάποιες φορές «προθάλαμος» του χειμώνα, αλλά συχνά τυχαίνει, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, πολλές ημέρες να χαρακτηρίζονται από ζέστη και ανομβρία.

«Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως ινδιάνικο καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας» τονίζει.

Και προσθέτει ότι «κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες, όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Κλείσιμο


Ακόμα, ο κ. Κολυδάς ξεκαθάρισε ότι το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, διαφέρει από το «γαϊδορακαλόκαιρο». Ειδικότερα, σημείωσε ότι: «Το «γαϊδουροκαλόκαιρο» χαρακτηρίζεται το μακρόσυρτο καλοκαίρι που συνεχίζεται και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση, το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «οι αλκυονίδες ημέρες του φθινοπώρου».

Ειδήσεις σήμερα:

Το πρόγραμμα 19.181 προσλήψεων στο Δημόσιο από το 2025 - Σε Εκπαίδευση, Σώματα Ασφαλείας και ΕΣΥ

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ μετέτρεψε μια Porsche Cayenne Turbo GT... σε μίνι βαν για χάρη της γυναίκας του

Πατέρας Ιωνά Καρούση: Είμαι σίγουρος ότι εκεί που είναι έχει συγχωρήσει και τους δολοφόνους του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης