ΕΣΥ – Διοικητές: Νέα καθυστέρηση στον διορισμό τους - Το κώλυμα της επιλογής νοσοκομείου

Ένα διαδικαστικό ζήτημα, που προκύπτει από το νόμο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και αφορά στις επιλογές για τη διοίκηση ψυχιατρικών νοσοκομείων, παρατείνει και άλλο την τοποθέτηση των νέων διοικητών

Ένα επιπλέον εμπόδιο έχει προκύψει στην ήδη προβληματική και μετ’ εμποδίων διαδικασία επιλογής διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία.

Τη στιγμή που ο νέος τρόπος τοποθέτησης διοικητών στα νοσηλευτικά ιδρύματα περιλαμβάνει πολλά και χρονοβόρα βήματα, ο πρόσφατος νόμος για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση προσθέτει καθυστερήσεις που προκαλούν περαιτέρω ένταση στους υποψηφίους οι οποίοι περιμένουν επί μήνες.

Πώς σχετίζεται ο εν λόγω νόμος με τις νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία; Η διοικητική μεταφορά όλων των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας – από τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, μέχρι τους ξενώνες και τα οικοτροφεία – στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), καταργεί τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Η διοίκηση των δομών αυτών θα γίνεται, δηλαδή, από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Αθήνα: Νεκρός από μαχαιριές 28χρονος – Παραδόθηκαν δύο αδέρφια

Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη

Σκάνδαλο με βιασμούς και trafficking απειλεί rich & famous - Ποιοι «τρέμουν» τις αποκαλύψεις για τα πάρτι οργίων του Diddy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr