Μεταναστευτικό: Εντοπισμός 10 μεταναστών και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη Ρόδο – Διάσωση 27 μεταναστών στη Σάμο

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι μετανάστες για να φττάσουν στη Ρόδο πλήρωσαν το χρηματικό ποσό από 8.000 έως 9.000 ευρώ

Στον εντοπισμό 10 μεταναστών, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, προχώρησαν χθες, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ως διακινητές των μεταναστών, στη νέα μαρίνα του νησιού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκε στη νέα μαρίνα Ρόδου ένα ύποπτο ιστιοφόρο καταμαράν σκάφος σημαίας Τουρκίας, από όπου αποβιβάστηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) συνοδεύοντας πέντε επίσης αλλοδαπούς, τους οποίους επιβίβασε σε νοικιασμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, με σκοπό να τους μεταφέρει στην πόλη της Ρόδου.

Ακολούθως, εντοπίστηκαν επί του σκάφους ο 41χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) κυβερνήτης του, καθώς και επιπλέον πέντε αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι μετανάστες πλήρωσαν το χρηματικό ποσό από 8.000 έως 9.000 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ αναγνώρισαν τον 41χρονο και τον 30χρονο ως τους διακινητές τους.

Οι δέκα αλλοδαποί και οι δύο διακινητές τους μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου και συνελήφθησαν. Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος και το Ι.Χ.Ε. όχημα.



Διάσωση 27 μεταναστών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για ένα ύποπτο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιημένο με είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Οι αλλοδαποί περισυλλέχθηκαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή σκάφους της FRONTEX με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ, προκειμένου να μεταφερθούν σε ΚΕΔΝ Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.


Ειδήσεις σήμερα:

H Χαμάς θα αναγεννηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες της, λέει ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης

Δούκας: Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι πανίσχυρο, θα στήριζα Γερουλάνο αν ήταν στον β' γύρο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr