Εκ νέου σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Νάουσας

Τι απαντά ο ίδιος

Χειροπέδες στον δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη, πέρασαν αστυνομικοί στην Ημαθία, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσογιάννης συνελήφθη από αστυνομικούς, περίπου στις 4 το απόγευμα, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Βέροια. Λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα,

Σύμφωνα με την καταγγελία του στελέχους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο δήμαρχος Νάουσας φέρεται να εισέβαλε στο γραφείο του, να τον εξύβρισε και να προκάλεσε φθορές σπάζοντας ένα τζάμι. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά τα αδικήματα της ομαλής διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης περιουσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη σελίδα του δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, τη Δευτέρα, επιδόθηκε στο γραφείο του κ. Κουτσογιάννη απόφαση από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με την οποία τίθεται εκ νέου σε αργία.



Με αφορμή την απόφαση για νέα αργία από τα δημαρχιακά καθήκοντα ο δήμαρχος Νάουσας κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, για «σκάνδαλο μεγατόνων με υπογραφή του διορισμένου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης».

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Νίκος Κουτσογιάννης: Σκάνδαλο μεγατόνων με υπογραφή του διορισμένου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης

Χθες το μεσημέρι και ενώ βρισκόμουν για υπηρεσιακούς λόγους στη Θεσσαλονίκη επιδόθηκε στο γραφείο μου το νέο ανοσιούργημα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης με το οποίο με θέτει σε αργία. Η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκα για παράβαση καθήκοντος καταδεικνύει την προβληματική λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης καθώς με καταδικάζει για παράνομο ηθικό όφελος (!). Η απόφαση αυτή παρότι πρωτοφανής στα χρονικά της ποινικής δικαιοσύνης και στερούμενη νομικής βάσης, σε κάθε περίπτωση όμως δεν στοιχειοθετούσε τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη θέση αιρετού σε αργία, δηλαδή την πρόκληση σκοπούμενης οικονομικής ζημίας στον Δήμο. Κι όμως!

Με μια ασύλληπτης ανηθικότητας απόφαση ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προέβη σε αυθαίρετη συμπλήρωση του κατηγορητηρίου μιας και αυτή τη φορά με θέτει σε αργία για αδίκημα που ΔΕΝ κατηγορήθηκα ποτέ! Μόνο ένας άνθρωπος ευρισκόμενος σε διατεταγμένη αποστολή θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια μεγίστη αθλιότητα. Καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση της συντελεσθείσας αδικίας σε βάρος μου και συνάμα να απομακρύνει από τη θέση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης αυτή την πληγή της αυτοδιοίκησης. Καλώ επίσης την ΚΕΔΕ να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την προστασία των αιρετών από τις αυθαιρεσίες των διορισμένων και επικίνδυνων «στελεχών» της δημόσιας διοίκησης.

Δηλώνω πως δεν αναγνωρίζω την απολύτως παράνομη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης και θα προβώ άμεσα σε προσφυγή κατά της παράνομης και εκτρωματικής απόφασης στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας για την ακύρωση και εξαφάνιση της, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσω στην υποβολή μηνύσεων κατά των υπευθύνων αλλά και των ηθικών αυτουργών που δεν διστάζουν να σηκώσουν τηλέφωνα και να απαιτήσουν την εξόντωση μου.

Απευθύνομαι στον λαό του Δήμου της Νάουσας και δηλώνω πως κανένας εντολοδόχος, ούτε και τα αφεντικά του – όσο ψηλά κι αν βρίσκονται – δεν θα κάμψουν το φρόνημα μου και δεν θα καταφέρουν να πετύχουν την ηθική, ψυχολογική και οικονομική εξόντωση μου για την οποία παλεύουν τόσα χρόνια.

Ο Δήμος της Νάουσας, παρά τις ορέξεις αυτών που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ήττα τους στις εκλογές, θα συνεχίσει να προοδεύει με τον νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχο του μπροστάρη».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψε το εξώδικο η Πολιτική Γραμματεία - Απειλεί με εισαγγελέα τώρα ο Κασσελάκης

Τιμ Γκρόβερ: «Ο Τζόρνταν δεν ήθελε να μοιάζει με κανέναν» - Ο ξεχωριστός Κόμπι και η «πικρία» για τον Αντετοκούνμπο

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες - Γιαχία Σινουάρ: Πώς την έχει γλιτώσει μέχρι τώρα ο αρχηγός της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr