Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, το νέο τεύχος μας Οι μακαρονάδες που λατρεύουμε να τρώμε ξανά και ξανά είναι πεντανόστιμο!

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, το νέο τεύχος μας Οι μακαρονάδες που λατρεύουμε να τρώμε ξανά και ξανά είναι πεντανόστιμο!

AKHS_XRWMA
Σε αυτό το τεύχος:
• Κλασικές συνταγές με διαφορά
• Ζυμαρικά για τους πιο ψαγμένους
• Συνταγές με ζυμαρικά σε 1 σκεύος ή στον φούρνο
• Workshop 1.0: Μάθε με να βράζω τα τέλεια ζυμαρικά
• Στα ενδότερα των ζυμαρικών

AKHS_COVER_6


Οι μακαρονάδες που λατρεύουμε να τρώμε ξανά και ξανά

Η παρέα των φανατικών μακαρονάδων είναι μεγάλη. Δεν έχει χρώμα, δεν έχει ηλικία, δεν έχει σύνορα. Και όλοι μας ξέρουμε ότι τα ζυμαρικά είναι από μόνα τους ένα είδος τρόπου ζωής.
Εξαιρετική υφή, εξαιρετική γεύση και, κυρίως, ευκολία και ευελιξία. Με βραστά ζυμαρικά σε 10 λεπτά φτιάχνουμε υπέροχα πιάτα με όποια σάλτσα έχουμε μαγειρέψει ταυτόχρονα, ακόμα και με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας. Χωρίς κανέναν προγραμματισμό, χωρίς καμία πρόβλεψη. Αυτό θα πει μακαρονάδα: αυθορμητισμός και αγάπη!
Αυτή η αγάπη ήταν η πηγή έμπνευσης για την επιλογή, τον σχεδιασμό και την τελική δημιουργία των συνταγών για ζυμαρικά που θα απολαύσετε σε αυτό το τεύχος. Κάποιες από τις κλασικές συνταγές με μια μικρή διαφορά, άλλες λίγο πιο ανεβασμένες που τις γνωρίσαμε στα αγαπημένα μας εστιατόρια και, τέλος, μερικές συνταγές για ζυμαρικά σε ένα σκεύος ή στον φούρνο! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες λατρεύουμε να τις τρώμε ξανά και ξανά!

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Η ανακάλυψη: Δεν πετάμε ποτέ βρασμένα ζυμαρικά
Με τόσες συνταγές που κυκλοφορούν, είναι τόσο τέλειο να σου έχουν περισσέψει βρασμένα ζυμαρικά στο ψυγείο. Γιατί είναι τόσο εύκολο και γρήγορο να τα αξιοποιήσεις δίνοντάς τους τη θέση που τους αξίζει: στο πιάτο σου και όχι στον κάδο απορριμμάτων.

Workshop 1.0: Μάθε με να βράζω τα τέλεια ζυμαρικά
Γιατί υπάρχει τρόπος για να έχεις πάντα το πιο γευστικό αποτέλεσμα!

Wellness & food: Στα ενδότερα των ζυμαρικών
Πάμε να ενημερωθούμε για τα λιγότερο γνωστά facts των αγαπημένων μας ζυμαρικών.

Κλασικές με διαφορά
Όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσες φορές κι αν τις έχουμε απολαύσει, αυτές οι μακαρονάδες δεν ξεπερνιούνται και δεν ξεχνιούνται ποτέ! Σας τις προτείνουμε λίγο αλλαγμένες, με φιλοσοφία και υλικά-έκπληξη!

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, Ναπολιτάνα, Γαριδομακαρονάδα, Μπολονέζ, Ελληνική καρμπονάρα

AKHS_14-15
AKHS_20-21
AKHS_28-29


Για τους πιο ψαγμένους
Να οι μακαρονάδες που έχουμε ανακαλύψει πολλές φορές στα «ζυμαρικά μας ταξίδια», δηλαδή συνταγές και γεύσεις από τα ατα αγαπημένα μας εστιατόρια ή σε τραπεζώματα κ.ά. Πρόκειται για αυτές που “ακούγονται” πολύ.

Σπαγγετόνι με ταρτάρ γαρίδας, Cacio e pepe με κρέμα μανιταριών και τρούφα, Κριθαρότο με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ, Σπαγγετόνι με κολοκυθάκια και σάλτσα βουτύρου, Σπαγγέτι με πέστο φιστικιού Αιγίνης

AKHS_36-37
AKHS_42-43
AKHS_54-55


Σε 1 σκεύος
Συνταγές που τις μαγειρεύετε σε 1 σκεύος, χάριν ευκολίας, πρακτικότητας και ταχύτητας. Με καταπληκτικά υλικά και εμπνευσμένους συνδυασμούς, το ατού αυτών των πιάτων είναι ότι όλες οι γεύσεις και τα αρώματα μαγειρεύονται μαζί - και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Λεμονάτα ζυμαρικά με μύδια, Βίδες με κοτόπουλο και μυζήθρα, Παπαρδέλες με πέστο σπανακιού και burrata, Κοφτό μακαρονάκι με ψαρονέφρι και λαχανικά, Κριθαρότο με πέστο παντζαριού και κατσικίσιο τυρί

AKHS_58-59
AKHS_64-65
AKHS_72-73
AKHS_76-77


Στον φούρνο
Παραδοσιακά εμείς οι Έλληνες βάζουμε τον φούρνο πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μας! Είναι απολύτως φυσικό, λοιπόν, να έχουμε βάλει στον φούρνο και τα αγαπημένα μας ζυμαρικά. Να οι συνταγές μας που έχουν κάτι το διαφορετικό!

Κοχύλια με κιμά κοτόπουλου, Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ μελιτζάνας, Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, Πένες με 4 τυριά, Λαζάνια καρμπονάρα

AKHS_80-81


Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.


Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης