Κέρκυρα: Ανήλικος χάκερ παράκαμπτε την διατραπεζική πληρωμή και ψώνιζε από e-shop πληρώνοντας... όσο θέλει

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος αντιλήφθηκαν καθυστερημένα ότι οι πληρωμές που γίνονταν από τον περασμένο Αύγουστο από τον ίδιο λογαριασμό δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματική αξία της παραγγελίας

“Τζιμάνι” στην χρήση υπολογιστών φαίνεται πως ήταν ένας ανήλικος από την Κέρκυρα, ο οποίος έκανε ηλεκτρονικές παραγγελίες σε ένα πολυκατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά κατάφερνε να παρακάμπτει την διαδικασία διατραπεζικής πληρωμής και να καταβάλλει ποσά μικρότερα από την αξία όσων αγόραζε.

Κάποιοι στιγμή, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αντιλήφθηκαν ότι οι πληρωμές που γίνονταν από τον περασμένο Αύγουστο από τον ίδιο λογαριασμό δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματική αξία της παραγγελίας και υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ΙΡ του δράστη στην Κέρκυρα και ενημέρωσαν τους εκεί συναδέλφους τους.

Αμέσως έγιναν έρευνες στην κατοικία άλλους χώρους που χρησιμοποιεί που χρησιμοποιεί ο ανήλικος, όπου βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα smart watch, δυο ζευγάρια ακουστικών, μια κονσόλα παιχνιδιών και εξαρτήματα υπολογιστή που είχε αγοράσει παραβιάζοντας το σύστημα πληρωμών, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και 820 ευρώ. Σε βάρος του ανήλικου χάκερ σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, στην οποία περιλαμβάνεται και η μητέρα του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.


Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός στη Φλόριντα για τον Μίλτον: Περιμένουν πάνω από 5 μέτρα ύψος νερού - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον Δημήτρη Δανίκα για τη βία ανηλίκων: «Οι γονείς χρειάζονται ψυχολόγο, όχι τα παιδιά»

Η ακτινογραφία του πόθεν έσχες Κασσελάκη: Το χαρτοφυλάκιο των $4 εκατ., τα ακίνητα και τα δάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr