Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε οδηγό σχολικού λεωφορείου που παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια Λυκείου

Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε οδηγό σχολικού λεωφορείου που παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια Λυκείου

Ο οδηγός έκλεισε τη μαθήτρια μέσα στο σχολικό και στη συνέχεια την αγκάλιασε και την φίλησε

astynomia
Ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, στον οποίο επιβλήθηκαν παράλληλα αυστηροί περιοριστικοί προκειμένου να ανασταλεί η 10μηνη ποινή φυλάκισης που αποφάσισε το δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του larissanet.gr, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από καταγγελία μαθήτριας λυκείου ότι ο κατηγορούμενος σε χωριό της ΠΕ Λάρισας, το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, την έκλεισε μέσα στο σχολικό και στη συνέχεια την αγκάλιασε και την φίλησε.

Η κατάθεση της μαθήτριας

Σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στο δικαστήριο η ανήλικη κατέθεσε αναλυτικά όσα έγιναν εκείνο το πρωί.

Συγκεκριμένα, είπε πως, όταν το σχολικό έφτασε στην τελευταία στάση και κατέβηκαν όλα τα παιδιά και τελευταία η ίδια, ο κατηγορούμενος της είπε να επιστρέψει στο σχολικό και την τράβηξε από τον καρπό για να μπει μέσα. Μετά έκλεισε τις πόρτες και αφού προέβη στις καταγγελλόμενες πράξεις άνοιξε την πόρτα και την άφησε να φύγει.

Κλείσιμο
Ο πατέρας της, όταν έμαθε για το περιστατικό από τον υποδιευθυντή του σχολείου που φοιτά η κόρη του, κατήγγειλε τον άνδρα στην αστυνομία, αναφέροντας μάλιστα πως η κοπέλα ήταν ταραγμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο οδηγός

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την καταγγελία τονίζοντας πως τελευταίος κατέβηκε από το σχολικό ένας μαθητής λυκείου με τον οποίο είχε και συζήτηση προκειμένου να του εξηγήσει κάποια πράγματα για το σχολικό πάσο.

Μάλιστα το τελευταίο στοιχείο επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζητώντας την αναβολή της δίκης προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει σχετικά ο μαθητής. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα, απορρίπτοντας στη συνέχεια και δεύτερο αίτημα του κατηγορούμενου, στο οποίο ζητούσε να υποβληθεί η μαθήτρια σε ψυχολογική εξέταση.

Τελικά εισαγγελέας και πρόεδρος έκριναν αμφότεροι πως τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις με το δικαστήριο να κηρύσσει τον κατηγορούμενο ένοχο και να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Η ποινή έχει ανασταλεί υπό τους όρους να μήν συνοδεύει στο πλαίσιο της εργασίας του ανήλικους, να δίνει το παρόν μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα - όροι που επιβάλλονται συνήθως σε κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις.

Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη αλλά με τους ίδιους όρους.


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα παίκτη της Βόλφσμπουργκ: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα...ία»

Νόμπελ Χημείας στον Ντέμη Χασάμπη: Το παιδί θαύμα στο σκάκι που κατέκτησε AI και Google και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ


Τέλος εποχής για το εμβληματικό καζίνο Tropicana στο Λας Βέγκας - Κατεδαφίστηκε σε 22" μετά από 67χρόνια ιστορίας - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης