Μια Πανελλαδική Δράση Ανακύκλωσης μικροσυσκευών που ωφελεί εμάς και το περιβάλλον

Η Κωτσόβολος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους καταναλωτές, με στόχο έναν Καλύτερο Κόσμο


Sponsored Content

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητούμενα του καιρού μας. Μέσω αυτής φροντίζουμε για την κάλυψη των αναγκών και την ποιότητα ζωής όχι μόνο της δικής μας γενιάς αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν. Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε έναν πλανήτη που έχει παρόν αλλά και μέλλον στους τομείς της οικονομίας, της οικολογίας και της κοινωνικής ισορροπίας. Και θέλουμε να συμμετέχουμε στην επίτευξη αυτού του κοινού στόχου με όλες τις δυνάμεις μας.


Σε αυτή την κατεύθυνση, η Κωτσόβολος πραγματοποιεί μια πρωτοβουλία ώστε να συμμετέχουμε με τον δικό μας τρόπο στην πορεία για ένα κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών καλεί τους καταναλωτές στις 12 και 14 Οκτωβρίου να ανακυκλώσουν τις μικροσυσκευές που δε χρειάζονται πλέον, στα 74* ειδικά σημεία ανακύκλωσης μικροσυσκευών που βρίσκονται εντός των καταστημάτων της και να κάνουν REACT για ένα Καλύτερο Περιβάλλον. Το REACT αποτελεί το «όχημα» της Κωτσόβολος, στο οποίο επιβιβαζόμαστε για να προχωρήσουμε μαζί προς το μέλλον, ξεκινώντας από τις καθημερινές μας επιλογές που στη συνέχεια αποτυπώνονται στην κοινωνία και το περιβάλλον.


Η Κωτσόβολος, ο No 1 retailer στην Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, με αυτή τη δράση μας υπενθυμίζει πως κάθε ενέργεια που κάνουμε, όσο μικρή κι αν είναι έχει αποτέλεσμα. Ίσως μάλιστα να σκεφτόμαστε πως ανακυκλώνοντας μια μικρή συσκευή τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει αφού το πρόβλημα της περιβαλλοντικής κρίσης είναι τεράστιο. Θα μπορούσε ο πλανήτης να σωθεί από μία τοστιέρα ή μία καφετιέρα; Από μία ασφαλώς όχι αλλά πολλές μικρές πράξεις βοηθούν στον μεγάλο σκοπό. Και πώς γίνεται αυτό;


React για ένα Καλύτερο Περιβάλλον και έναν Καλύτερο Κόσμο
Τα υλικά των παλιών ή κατεστραμμένων μικροσυσκευών επαναχρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων προϊόντων. Έτσι, αν αντί να πετάξουμε τη μικροσυσκευή** μας στα σκουπίδια, την παραδώσουμε σε ένα κατάστημά της Κωτσόβολος, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση των φυσικών πόρων και στη μείωση της ρύπανσης.

Η Κωτσόβολος, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ανακύκλωσης μικροσυσκευών στην Ελλάδα, με 74 ειδικά σημεία πανελλαδικά, προωθώντας έτσι τη βιωσιμότητα. Η εταιρεία έχει ανακυκλώσει πάνω από 43 χιλ. τόνους συσκευών από το 2020, ενώ υπολογίζεται ότι διαχειρίζεται μισό εκατομμύριο συσκευές προς ανακύκλωση ετησίως.

Για κάθε μικροσυσκευή που θα παραδίδεται στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης τις δύο αυτές ημέρες στα καταστήματα Κωτσόβολος, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν ένα κουπόνι αξίας 5 ευρώ. Το κουπόνι αυτό θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενη αγορά, αξίας άνω των 20 ευρώ, επιβραβεύοντας την «πράσινη» πράξη μας.


Στις 12 και 14 Οκτωβρίου λοιπόν επισκεπτόμαστε ένα κατάστημα Κωτσόβολος και ανακυκλώνουμε τη μικροσυσκευή που δε χρειαζόμαστε πλέον. Γιατί για κάθε μικρή ή μεγάλη συσκευή, υπάρχει μία θέση στην Ανακύκλωση της Κωτσόβολος.

Και ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος και πιο πράσινος.

Ας κάνουμε λοιπόν, όλοι ΜΑΖΙ React για ένα Καλύτερο Περιβάλλον και έναν Καλύτερο Κόσμο!

*Εξαιρούνται τα Franchise καταστήματα
**Παραδείγματα μικροσυσκευών για τις οποίες δίνεται κουπόνι εξαργύρωσης: Συσκευές προσωπικής φροντίδας, μικροσυσκευές κουζίνας (βραστήρες, τοστιέρες κλπ), μικροσυσκευές καθαρισμού, laptop και παρελκόμενα (φορτιστές, mouse κλπ), tablet, κινητά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr