Έκκληση Αγαπηδάκη στις γυναίκες για προληπτική μαστογραφία - «Έχω ευρήματα και η ίδια, τα παρακολουθώ»

Έκκληση Αγαπηδάκη στις γυναίκες για προληπτική μαστογραφία - «Έχω ευρήματα και η ίδια, τα παρακολουθώ»

Είναι κάτι πολύ κοινό που δεν με ανησυχεί αλλά χρειάζεται παρακολούθηση, εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας – Το πρόγραμμα αφορά όλες τις γυναίκες 45 με 75 ετών ανεξάρτητα από ασφαλιστική ικανότητα

agapidaki-arthrou
Έκκληση προς τις γυναίκες να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων για καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννήματα» απηύθυνε η Ειρήνη Αγαπηδάκη από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε μάλιστα πως και η ίδια εντάσσεται στο πρόγραμμα καθώς οι προληπτικές εξετάσεις εντόπισαν ευρήματα που χαρακτηρίζονται «ύποπτα» και απαιτούν τακτική παρακολούθηση ώστε, αν στο μέλλον εξελιχθούν σε κακοήθεια, να εντοπιστούν άμεσα.

«Και εγώ είμαι στην ομάδα του “Φώφη”, έχω ευρήματα η ίδια» ανέφερε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ενώ συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι «έχω εύρημα το οποίο δεν είναι κακοήθες, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση ώστε, αν εξελιχθεί σε τέτοιο, να το εντοπίσω έγκαιρα».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι κάτι που με ανησυχεί, είναι πολύ κοινό και χρειάζεται απλά παρακολούθηση», για να υπογραμμίσει «το είπα ακριβώς για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να μη φοβούνται να κάνουν τη μαστογραφία τους. Η εξέταση αυτή μας κάνει να έχουμε τον έλεγχο και να μπορούμε να προλαμβάνουμε έγκαιρα τα προβλήματα».

Κλείσιμο
Η αναπληρώτρια υπουργός στην εισαγωγική της τοποθέτηση ανέφερε ότι μέσω του προγράμματος «Φώτη Γεννήματα» «πάνω από 430.000 ψηφιακές μαστογραφίες και πάνω από 27.000 γυναίκες με ευρήματα εντοπίστηκαν έγκαιρα. Όλες οι γυναίκες 45-75 ετών που έχουν ΑΜΚΑ ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα εύκολα, άμεσα και δωρεάν μπορούν να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κλινική εξέταση από γιατρό».

Μιλώντας για την πλατφόρμα mastografia.gov.gr σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν εξετάσεις.




Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή - Ήταν νεκρός στην πισίνα επί 5 ώρες

Κασσελάκης: Επιμένει για το εξώδικο - Του είχαν ζητήσει να το πάρει πίσω, πάει για σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή

Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης