H Βουλή φωταγωγήθηκε με το σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού

H Βουλή φωταγωγήθηκε με το σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης

vouli__karkinos_tou_mastou__1
Με αφορμή την διεθνή καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων «ντύθηκε» την Πέμπτη απόψε σε ροζ χρώμα.

Η συμβολική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκειμένου σύσσωμη η Εθνική Αντιπροσωπεία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και στις οικογένειές τους. Επιπλέον, στόχος είναι η ενθάρρυνση για σωστή ενημέρωση και πρόληψη.

vouli__karkinos_tou_mastou__2


Κλείσιμο
Η πρωτοβουλία, όπως επισημαίνει η Βουλή των Ελλήνων, εντάσσεται σε σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες και είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 45 έως 60 ετών. Στη χώρα μας, καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως.

Στο ίδιο πλαίσιο, νωρίτερα σήμερα η κυρία Αγαπηδάκη ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού.



Ειδήσεις σήμερα:

Οργάνωσε με τα ξαδέρφια του τη δολοφονία της συζύγου του - Ταξίδεψε από Αθήνα στη Σουηδία και τη σκότωσε


Ζιζέλ Πελικό: Aποχώρησε σε κακή κατάσταση από το δικαστήριο με την ανατριχιαστική κατάθεση βιαστή της

«Bullying» Καρανίκα στους 87: Μην εκπλαγείτε αν δείτε έξω από την ΚΕ θυμωμένο και εξοργισμένο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης