Φυτεία με 222 χασισόδεντρα και 86 κιλά κάνναβης στα Χανιά

Άφαντοι οι καλλιεργητές - Έρευνες για τον εντοπισμό τους

Μια μεγάλη χασισοφυτεία στην οποία υπήρχαν δεκάδες κιλά κάνναβης, εντοπίστηκε κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης εξερεύνησης από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. και της Δίωξης Ναρκωτικών σε μια περιοχή του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά, το πρωί της Τετάρτης.

Στην φυτεία καλλιεργούνταν 222 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,50 μέτρων τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και 86 κιλά κάνναβης που βρέθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο αποξηραντήριο το οποίο είχαν φτιάξει οι δράστες στον χώρο, όπου βρέθηκαν και πλήθος άλλα ευρήματα τα οποία εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ωστόσο, οι καλλιεργητές φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και πρόλαβαν να εξαφανιστούν. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Χανίων.

Έκρυβε ενάμισι κιλό κάνναβης

Σε ένα εγκαταλειμμένο οίκημα στον οικισμό της Καβάλας όπου κατοικεί, έκρυβε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 265 γραμμαρίων ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Η κάνναβη κατασχέθηκε και ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για κατοχή, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακασέτας: Ντροπή για ορισμένους δημοσιογράφους...

Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος - Καληνύχτα, κουράστηκα, απαντά ο Πολάκης

Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ - Κέρδισαν την Αγγλία 2-1, το πήραν για τον Μπάλντοκ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr