Εγκρίθηκαν προσλήψεις 41.900 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το τρέχον έτος από το υπουργείο Παιδείας

Πέρυσι, κατά το σχολικό έτος 2023-2024, έγιναν 52.263 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συνολικά - Πώς καταγράφεται το τοπίο

Τις 37.976 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον, έχει δοθεί έγκριση για πρόσληψη συνολικά 41.900 αναπληρωτών με περιθώριο επέκτασης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.


Ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής είναι 37.976. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη εγκριθεί οι προσλήψεις 41.900 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί, εάν κριθεί αναγκαίο.


Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, κατά το σχολικό έτος 2023-2024 έγιναν 52.263 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών συνολικά, τόσο στη Γενική Εκπαίδευση, όσο και στην Ειδική Αγωγή καθώς και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.


Να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται σύμφωνα με τα δηλωθέντα λειτουργικά κενά ενώ η τοποθέτηση των προσληφθέντων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Τέλος, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του συνόλου των λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες από τους προσληφθέντες (ανά φάση πρόσληψης) αναπληρωτές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αξιολογούν και ιεραρχούν εκ των προτέρων την αναγκαιότητα πλήρωσης του καθενός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr