ΕΣΥ: Σε αυξημένη ετοιμότητα για κρούσματα covid και γρίπης - Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τις ιώσεις του χειμώνα

Σε υψηλό επίπεδο διατηρούνται εισαγωγές και νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό - Οι προβλέψεις για την επίπτωση της Covid-19 και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων

Μπορεί ο καιρός να θυμίζει ακόμη καλοκαίρι, η κυκλοφορία των λοιμώξεων, όμως, δημιουργεί το φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο σκηνικό.

Ο κορωνοϊός παρά το μεγάλο ξέσπασμα του καλοκαιριού, συνεχίζει να μολύνει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις νοσηλείες.

Επίσης, η γρίπη καταγράφει προς το παρόν σποραδικά κρούσματα αλλά δηλώθηκε το πρώτο σοβαρό με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αυτή την περίοδο παρατηρείται σταδιακά αυξημένη δραστηριότητα και άλλων κοινών ιών.

Θετικότητα και εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της Covid-19 παρουσίασαν μικρή πτωτική πορεία την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Πριν από την επίσημη καταγραφή, ωστόσο, οι επιστήμονες παρατηρούσαν μια περίεργα αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί επιδημικό «κύμα» τον Αύγουστο. Χαρακτηριστικό είναι ότι νοσηλείες και θάνατοι … πήραν τα πάνω τους, αν και σε ό,τι αφορά στους θανάτους τα νούμερα φαίνεται πως αποτυπώνουν ακόμη την καλοκαιρινή έξαρση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ - Δείτε βίντεο

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή που δεν πήρε ποτέ κόκκινη κάρτα

Η ΝΔ τραβάει γραμμή με τη Λατινοπούλου χωρίς να την καθιστά συνομιλήτρια - Η επανεμφάνιση των «πρώην»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr