Καλαμάτα: Διασώθηκαν 77 μετανάστες και συνελήφθησαν οι 4 διακινητές τους

Καλαμάτα: Διασώθηκαν 77 μετανάστες και συνελήφθησαν οι 4 διακινητές τους

Ένας μετανάστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ γιατί είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι – Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία

limeniko
Στη διάσωση 81 μεταναστών (48 άνδρες, 12 γυναίκες και 21 ανήλικοι) προχώρησε το φορτηγό πλοίο «SC1» σημαίας Παναμά στη θαλάσσια περιοχή 95 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου. Το περιστατικό, όπως ενημερώθηκε το Λιμενικό έγινε το μεσημέρι της Κυριακής.

Το πλοίο αγκυροβόλησε στη ράδα της Καλαμάτας και με τη συνδρομή της επιβατηγού-λάντζας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» Ν.Κ. 301, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στη στεριά. Ένας εκ των διασωθέντων διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς είχε υποστεί κάταγμα κάτω άκρου.

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει με σκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες την 09/10/2024 από άγνωστο σημείο των Τουρκικών ακτών πλησίον της πόλης FETHIYE, με προορισμό την Ιταλία ενώ δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τελικής κατάληξής τους στην Ελλάδα. Καθένας μετανάστης πλήρωσε για τη μεταφορά του περίπου 8.500 δολάρια.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων αντρών ως διακινητών.

Κλείσιμο
Η σύλληψή τους έγινε για «Παράνομη είσοδο στη χώρα», «Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών» κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 «Εγκληματική οργάνωση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο».

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.



Ειδήσεις σήμερα:

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ - Δείτε βίντεο

Νέο περιστατικό στο αεροδρόμιο για την Ιωάννα Τούνη - Επιβάτης ζήτησε να σταματήσει να ενοχλεί ο γιος της

Μαρία Ιωαννίδου: Είχα σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα, δεν θέλαμε να γίνει γνωστό γιατί τότε ήταν με τη Βέρα Κρούσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης