Βόλος: «Αν κάποιος δίνει κάτι με τη θέλησή του για το εκκλησάκι...» - Τι λέει ο παλαιοημερολογίτης «πατήρ Ποιμήν», που κατηγορείται ότι παίρνει χρήματα από πιστούς

Βόλος: «Αν κάποιος δίνει κάτι με τη θέλησή του για το εκκλησάκι...» - Τι λέει ο παλαιοημερολογίτης «πατήρ Ποιμήν», που κατηγορείται ότι παίρνει χρήματα από πιστούς

Προκαταρκτική εξέταση για τις δράσεις του από την Εισαγγελία του Βόλου - Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που προειδοποιεί τον λαό για τον ψευτοϊερέα

iereas-poimin-palioimerologitis
Ο παλαιοημερολογίτης «πατήρ Ποιμήν», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνει ευχές στους πιστούς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά για ξεμάτιασμα στο ναΰδριο του Αγίου Κυπριανού, στο Μετόχι της Ι.Μ Μυρελαίου στη Νέα Ιωνία του Βόλου και για τον οποίο η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τις δράσεις του, μιλά στο photothema.gr, διαψεύδοντας ότι παίρνει χρήματα από τους πιστούς.

Μάλιστα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους πιστούς ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία, ενώ στην ανακοίνωσή της τον αποκαλεί «ψευτοϊερέα».

«Τα διαψεύδω όλα, δεν πήρα ποτέ χρήματα από κανέναν. Αυτά είναι όλα συκοφαντίες. Αν κάποιος δίνει κάτι με τη θέλησή του για να βοηθήσει το εκκλησάκι, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτό το εκκλησάκι είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας στην Εύβοια, είναι μετόχι της εκκλησίας μας. Όλα αυτά που με κατηγορούν ότι πρόκειται να φτιάξω χώρο για δωμάτια για να τα νοικιάζω Airbnb, είναι όλα ψέματα» λέει ο παλαιοημερολογίτης.

Ο «Πατήρ Ποιμήν» μίλησε και στο magnesianews.gr για την Mητρόπολη Δημητριάδος και για την κόντρα που έχει ξεσπάσει, λέγοντας: «Δεν έχω καμία κόντρα. Τους ευχαριστώ όλους για τις συκοφαντίες τους, για τις λασπολογίες τους, να τους έχει καλά ο Θεός. Εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι πολύ καλά, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ζω ως τα πεδινά του ουρανού και υπηρετώ τον Άγιο Κυπριανό και όλους τους Αγίους μας. Ο Θεός ξέρει και βλέπει τον καθένα».

Τι λέει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος

Κλείσιμο
Την Παρασκευή, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με ανακοίνωσή της εφιστούσε την προσοχή της στους πιστούς για έναν “ψεύτο- ιερέα” που λειτουργεί στη Ν. Ιωνία.

«Την προσοχή του Χριστεπωνύμου πληρώματος της περιοχής μας εφιστά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσον αφορά κάποιον αυτοπροσδιοριζόμενο «Ιερομόναχο», επ’ ονόματι «Ποιμήν», ο οποίος «λειτουργεί» παράνομο «ναΐδριο» στην Νέα Ιωνία, αφιερωμένο δήθεν στον Άγιο Κυπριανό.

Η Ιερά Μητρόπολη προειδοποιεί ότι πρόκειται για πρόσωπο, που ουδεμία σχέση έχει με την Κανονική Εκκλησία και επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό μας, εκμεταλλευόμενος το άδολο θρησκευτικό συναίσθημα, προς ικανοποίηση οικονομικών και άλλων σκοπών. Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί τον λαό μας να αποφεύγει κάθε επαφή και συναναστροφή μαζί του, διότι κινδυνεύει να υποπέσει σε βαρύτατη πλάνη, προδήλως και πολλαπλώς καταστροφική» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της.


Ειδήσεις σήμερα:

Viral το βίντεο με την 94χρονη TikToker που εξηγεί γιατί παράτησε τον σύντροφό της και δηλώνει «ξανά διαθέσιμη»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία στην Αλβανία για να στέλνει τους μετανάστες


«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης - Στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή, λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης