Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογήθηκε η πρόεδρος της ΡΑΣ κι αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η απολογία στον εφέτη ανακριτή της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννας Τσιαπαρίκου, η οποία κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η πρόεδρος της ΡΑΣ μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στον τόπο κατοικίας της (σ.σ. θα πρέπει δηλαδή να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές σε περίπτωση μετακόμισης) και της παρουσίας μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της. Η συγκεκριμένη αποτελεί μια εκ των 41 κατηγορούμενων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Από τους 41 κατηγορούμενους οι 7 κατηγορούνται για πράξεις που έγιναν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, όπως τις παρεμβάσεις στο χώρο του δυστυχήματος, και η κατηγορία αφορά το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αναμένεται να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο.

Τέλος, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και η άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε στελέχη φορέα που σχετίζεται, και, με τη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Δικτύου.

Πηγή: LarissaNet


Ειδήσεις σήμερα:

«Έχετε 30 μέρες διορία» - Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων εάν δεν κάνει κάτι για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Αντώνης Σαμαράς: Από το «θα σας πάω μέχρι τέλους» στη χειραψία και τα «πηγαδάκια» με τον Νίκο Παππά


Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των ανηλίκων - Θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες, λέξεις κλειδιά και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr