Εξαρθρώθηκε σπείρα που λεηλάτησε 36 μετασχηματιστές στη Ροδόπη

Είχαν αρπάξει ποσότητες χαλκού και καλώδια συνολικής αξίας άνω των 245.000 ευρώ, από τις 19 Νοεμβρίου του 2023 ως φέτος στις 16 Φεβρουαρίου

Επί τρεις μήνες ρήμαζε τους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ στις αγροτικές περιοχές της Ροδόπης μια σπείρα «κυνηγών» χαλκού, που είχαν διαπράξει 36 κλοπές με λεία ποσότητες χαλκού και καλώδια συνολικής αξίας άνω των 245.000 ευρώ, από τις 19 Νοεμβρίου του 2023 ως φέτος στις 16 Φεβρουαρίου.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής, οι λεηλασίες που είχαν τεράστιο κόστος στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τους αγρότες εξιχνιάστηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων Ελλήνων που τις είχαν διαπράξει. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κομοτηνής, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Έκλεβε την παραγωγή αγροτών

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έναν 64χρονο αλλοδαπό, την στιγμή που άρπαζε αγροτικά προϊόντα από ένα αγρόκτημα στην Καλαμάτα με σκοπό να τα πουλήσει, το απόγευμα της Δευτέρας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι στις 4 Οκτωβρίου και στις 24 Αυγούστου, ο δράστης είχε κλέψει και την παραγωγή αγροτών της περιοχής από τα θερμοκήπιά τους. Ο 64χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού προκάλεσαν πλημμύρα σε σιδηροδρομικό δίκτυο της Μελβούρνης και εκκένωση δύο σταθμών

Νέοι κανόνες για τα φιλοδωρήματα: Τι γλιτώνει ο εργαζόμενος και πώς θα ελέγχεται ο επιχειρηματίας

Η εκπληκτική μεταμόρφωσή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα» - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr